Puan vermedi·536 syf.··Beğendi
· Dünya’ nın yok olmasına kısa bir zaman dilimi kalmışken bir fen bilgisi öğretmeni gidişatı ne kadar değiştirebilir?
Grace, bir gün kapısı çalındığında geçmiş de uzaya dair yazdığı bir makalenin karşına çıkıp da dünyanın kurtuluşunda onu önemli bir role sokacağını bilmiyordu. Hele kendini üst düzey bürokratlar, astronotlar, bilim adamlarından oluşan bir ekip de bulacağını hiç düşünmezdi. Oysa ki şimdi dünyanın en çok ona ve bilime dair duyduğu sevgiye ihtiyacı vardı. Üstelik sorunu ortadan kaldırmak için ona yardım edecek süpriz bir misafirle.
Hani böyle bir türe dair bir kitap okursunuz ve onu çok sevdiğiniz için hemn o türden başka kitaplar okuma ihtiyacı hissedersiniz ya, Kurtuluş Projesi de okuduğum tüm süre boyunca böyle hissettirdi bana. Yazarla ilk tanışma kitabımdı ve geçer not aldı.
Uzay, bilim ve evrenin bu kadar ince detaylı anlatılıyor oluşu üstelik bunu bir kurgunun içinde bize yediriyor oluşu muazzamdı.
Kitap, bir bilim kurgu kitabının size vereceği her şeyi fazlasıyla veriyor. Öyle ki o uzay gemisinde hissediyorsunuz kendinizi.
İlk etapta zorlanmadım desem yalan olur. Çünkü yazar bize ne kadar detaycı bir betimleme sunsa da her zaman gördüğümüz şeyler olmadığı için hayal etmek de zorlandım. Sen hayal ediyorsun işte yazar, ne olurdu içine birkaç çizim daha eklesen!!
Grace, inanılmaz bir karakterdi. Zekasını bir kenara bırakırsam aynı zamanda çok da komikti. Ona eşlik eden süpriz misafirimizde yanına öyle yakıştı ki.
Finali de tamin edici bitti diyebilirim.
Bu kitabın filmi umarım olur. Ki bence olur çünkü yazarın Marslı adındaki bir kitabı filme uyarlandı biliyorsunuz.
Evet biraz detay içeriyor. Evet biraz hayal etmek de zorlanırsınız ama sayfalar ilerledikçe kendinizi başka bir galaksi de hissedeceğinize eminim.
Bilim kurgu severlere şiddetli tavsiyemdir.
Addio..