···Okunma: 05 Kasım 2021 22:32 Hangi din gerçek? Neden birçok din var? Neden çoğu dinde görev ödül olayı temel alınıyor? Gibi sorular insanın aklından geçebiliyor. Fakat bu soruları sormadan önce sormamız gereken başka sorular olduğunu düşünüyorum. Din neden var? Neden dini açıdan inanma isteğimiz bulunuyor? İşte bu kitap dinin insan türünün çok gelişmiş bir organı olan beyninde oluşturulduğunu öne sürüyor. Ve bu konuda biz okuyucuyu aydınlatmak için beynin yapısı hakkında birçok bilgi sunuyor. Fakat kitap polemik yaratacak cümleler kurma konusunda geri planda duruyor. Bu sebeple bazı noktalarda üstünkörü bir geçiş hissedebiliyor okur. Ama kitap genel manasıyla aklımızdaki bazı sorulara cevap bulma konusunda değil de aklımıza daha fazla soru yerleştirme konusunda yardımcı olduğunu söylemek mümkün bu etki de iyi bir şey olarak daha fazla okumaya ve araştırmaya teşvik ediyor. Bir kitapsever olarak bu hoşnut ediyor. Siz kitapseverlere de bu eseri öneriyor. Sevgiyle ve kitapla kalmanızı diliyorum. :)