2021 21. kitabı
Hadula, Yunan edebiyatından olunduğum ilk kitap ve benim kişisel olarak beklentimin altında kalan bir kitaptı. Kitapta herhangi bir vurgu yapılmasa da ruhsal olarak sıkıntıları olan psikopat bir kadının hikayesi aslında. Hadula adada bitkilerden şifa dağıdan bir kadındır fakat kız çocuklarına tahammülü olmayan biri. Adada genelde kız çocukları doğuyor ve anneleri hasta oluyor( kitapta durum böyle denmiyor fakat yeni doğum yapanların ortak durumu). Hadula'nın erkek çocukları evden ayrılıp gitmişler ve kız çocukları yanında, hatta bir kızı evli ve yeni bir kız bebeği oluyor. Bebek hasta, kızı loğusa. Bebeğe Hadula bakıyor. Yorgunluk ve bence ruhsal durumundan dolayı önce kendi kız torununu, sonra oynayan 2 kız çocuğunu boğuyor. Bu ölümlerde şüpheleri üstüne çekmiyor, fakat daha sonra başka bir kız çocuğun kendiliğinden kuyuya düşüyor ve Hadula orda bulunuyordu ve sonra orayı terk ediyor. Muhafızlar tarafından şüpheleri çekiyor ve sorgulanıyor. Tutuklanacağını anlayınca Hadula kaçmayan başlar. Dağlarda sığındığı evlerde yine kız çocuğu öldürme dürtüsünün durduramaz. En son kaçarken kendisi de boğularak ölür. Ayrıca Jaguar Kitaptan yine harika bir kitap kapağı tasarımı. Bu konuda çok iyiler.
HadulaAleksandros Papadiamantis · Jaguar Kitap · 2022695 okunma