Puan vermedi·624 syf.····Okunma: 08 Kasım 2021 12:20 Öncelikle herkese merhaba bu benim ilk incelemem eğer hatam olursa lütfen belirtin şimdiden iyi okumalar.
Kitaba geçmeden önce yazar hakkında konuşmak istiyorum.
Yazarın beş kitabını okumuş biri olarak kesinlikle söyleyebilirim ki yazar her kitabında kendini biraz daha geliştirmiş, gerek üslubu gerekse kurgusu bu anlamda yazarımıza teşekkür ediyorum. Kitaba geçecek olursak olumsuz yazar hakkında tek diyebileceğim kitapları bazı yerlerde uzatılmak için yazılmış gibi bir his veriyor okumakta zorlandığımı söylemek isterim. Kitabın olumlu yanlarına gelirsek gerçekten güzel okunan bir kitap kurgusu olsun, karakterlerin işlenişi, ufak detayları vermesi
bir anda kazandık derken kaybetmemiz köşeye sıkıştık derken tek bir hamle ile olayların lehimize dönmesi kitabın bizi sürekli ters köşe yapması benim sürekli kitabı daha çok okumamı ve odaklanmamı sağladı. Kitapta beni en çok etkileyen Kaz Brekker'in plan yapma stratejisi geçmişini asla unutmayıp bir gün intikam alma isteği ve tabi ki İnej'e karşı duyduğu hisleri söyleyememesi bir yandan her an yanında isteyip bir yandan da gitmesini istemesi ve benimde onları birlikte görme isteğim bileşince konu gayet güzel ilerledi.Tabi ki diğer karakterlerimi unutmadım ama çok uzatıp sıkmak istemiyorum. Matthias'a gerçekten bir yandan çok kızgınım bir yandan çok üzgün, tamam ülkenin ve arkadaşlarının senin zayıflığın olduğunu anladık ama neden bize böyle bir son yaşattın, isterdim ki hep Nina'nın yanında olsun birlikte güçlerin, ayrımcılığın, nefretin olmadığı bir yerde yaşasınlar ama olmadı.
Wylan: Bu kadar zeki bir çocuk olup sadece okumayı öğrenemedi diye babası tarafından söylenen kötü sözlere aşağılanmalara, eziyetlere, babasının adamaları tarafından öldürülmeye çalışılması Kaz ve ekibiyle tanıştıktan sonra kendini daha değerli, mutlu hissetmesi ama kafasında'da sürekli neden burada olduğunu sorgulaması kendi içindeki savaşı bitirememesi içinden çıkılmaz bir duruma soktu biz okurları.