2021 141. kitabı
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu ‍️Herkese merhaba, bugün sizi Aynur ile tanıştıracağım.Yoruma bekliyorum. . ‍️Babasının para karşılığı sattığı, 4 kardeşin en büyüğü,annesinin kınalı kuzusu Aynur.Babası yaşındaki Haşim'e satılan Aynur,İstanbul'daki yeni hayatına doğru yola çıkar.Tarlabaşı'ndaki Haşim'in evine geldiğinde gördüğü kişi ile hepten hayatı alt üst olacaktır.16 yaşında olan Aynur kuma olmuştur.Haşim'in ilk karısı yatalaktır.Aynur'un bu evde yaşayacağı hayat hiç te kolay olmayacaktır.Üst kat komşusu Saliha onun yanındaki meleğidir.Çok yakın bir zamanda da kurtarıcısı Acar ile tanışacaktır.Çocuk gelin Aynur'un acı dolu ama bir o kadar da mücadeleci hayatına konuk olacağız. . Bu yorumda soru sormayacağım.İçimdekileri rahatlıkla yazıya dökmem lazım.Gerçek bir hayat ve okurken Aynur'un yaşadıklarını iliklerime kadar hissettim.Sizler gibi baba olmaz olsun.Kendi kanınızda boğulun.Böyle babaların yaşaması bu dünyaya fazla.Senin çocuğun be soysuz.İnsan olan insan evladının tırnağı kırılsa içi yanar.Hele Haşim gibilere ne yapmalı.Ah be karısının çektikleri bile içimi acıttı.Neler yapmış neler...Kadının acısı en sonunda yataklara düşürmüş kendisini.Onun hayatı da ayrı bir acıydı.Aynur'un çektikleri ayrı bir acıydı.Aynı yaşlarda kızım var ve okurken delirdim resmen.Yüreğim sıkıştı.Haşim ve böyle baba gibi zihniyetsizleri Rabbim helak etsin inşallah.Ya da verin elime etlerini parça parça edip yok edeyim.Gerçi ilahi adalet tecelli etti o ayrı.Ama yaşanılan acılar offff of.Saliha gibi biri ile karşılaşması Aynur'a büyük bir hediye oldu.Tabi bir de Acar'ımız var. Aynur,Haşim belasından kurtulabildi mi? Aynur'un nasıl bir hayatı oldu sizce? İşte bunların cevabı kitapta.Farkındalık yaratan bir hikaye.Kitabın sonu beni ziyadesiyle mutlu etti.Evet acılar yaşandı ama Aynur'un azmi ve iyi insanlar ile karşılalması onu öyle bir yere getirdi ki,böyle güçlü kadınlar hep varolsun.Okuyun.Aynur'un hayatı sizi de etkileyecek eminim.Keyifli okumalar diliyorum.
AynurYeşim Değer · Az Kitap · 202132 okunma