Sen Yine Olduğun Gibi Kal...
. 🎵 Çağıran bir şeyler var hep Beni uzak şehirlerde! Bana ait bir şeyler var O sert gülüşlerde! 🎵 Sen yine olduğun gibi kal, Benim için sakın değişme. Giderim bugün ha yarın; Hareket vakti gelince! 🎵 Sen yine olduğun gibi kal, Misafirim bu şehirde! Bir el sallarsın yeter; Hareket vakti gelince! [ 👨‍🎤 Umay Umay; HAREKET VAKTİ, şarkısından; 1994] .
Gnosei Seauton
“'İnsanın pusulası kendi inanç ve değerleridir. Akılla yoğrulmuş ve üzerine düşünülmüş değeriniz sizin ilişkinizin pusulasıdır.'' Doğan Cüceloğlu Öyledir. O halde ilişki halinde olduğumuz olmadığımız her durumda /bir insanı/insanları kendi inanç ve değerlerimiz yönünde değil, onun kendi inanç ve değerleri yönünde yönlendirmeliyiz ancak. Bizim gibi değil, KENDİ GİBİ davranmalıdır. “Bizim gibi” davranacaksa da bunu yine kendisi seçmelidir. Bir başkasının bizim gibi “doğru” davranmasını bekleriz, bazen de bunun için çaba harcarız ama ne zaman ki o kişi bizim için bizim gibi davransa hemen bu hoşumuza gitmez çünkü doğal gelmez bu bize. Sonra da deriz ki: “Ben istediğim için değil, kendin istediğin için yap bunu.” Hem değişmesini iste hem de böyle söyle. Olmadı. Olmadı çünkü bir de başkasının halinin sorumluluğunu da üzerimize almışızdır. Bu da ilişkiyi iyice kötü bir hale getirir. Ahhh, hayat zor bu bakımlardan. Her şeyi değiştirmek isteriz ama bunun sonu gelmez, değiştirme çabamıza bir de şekil ve niyet ayarı vermeye çalışırız. Sonra da bunları kendisine yaptığımız kişi ile tabii ki de güzel bir ilişki yaşayamayız. 🤔 Diye düşündüm. .
Gnosei Seauton
Buradaki “Sen yine olduğun gibi kal/Benim için sakın değişme” sözü iki anlamda da ele alınabilir: *İyisin ve benim yüzümden, ayrılıyorum diye bozma kendini; yine iyi kal! *Kötü yanların var ve ben (gidişimle) seni değiştirmiş olmayayım; benim yüzümden değil kendin istediğin için değiştir kendini!
Birlikte okunabilecek bir alıntım: #144670633