Çatışma ve Anlaşmazlığın Değeri Üzerine
Özgürlük, uyuşmazlığın bir fonksiyonudur. Hiçbir zaman uyuşmak zorunda kalmama sürecidir özgürlük. Özgürlüğün doğrulanması, anlaşma peşinde koşmamakla sağlanır. Anlaşma bir süreci durdurur. Her şeyi dondurur. Yaratıcılığı durduran bir frendir o. Eleştirel düşünce, uyuşmazlığı körüklemek demektir. Anlaşmazlık yerine anlaşmayı tercih ettiğimizde, totaliterce ve kendimize karşı saygısızca davranmış oluruz. Doğa, çatışma içinde ve çatışma sayesinde ahengini sürdürebiliyorsa, biz de anlaşmayabiliriz. Kendi kendimize böyle bir borcumuz var. Anlaşmamak suretiyle yalancılıktan kurtulur, özgürleşiriz. .
Sayfa 180 - İletişim Yayınları, 41.Baskı, 2021, YAŞASIN ANLAŞMAZLIK·Kitabı okudu
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #202956874 .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntım: #144682103 .
Gnosei Seauton
İnsan çatışma ve anlaşmazlıklara bu şekilde yaklaşabilmesi ve bundan bu derece kârla çıkabilmesi için çatışma ve anlaşmazlıkların üstünde bir güçle var olması ve yaşaması lazım! KAOS bile büyük değer taşıyabilir sizin için ama ama ama eğer kaos’un bir parçası değilseniz. Aksi takdirde yıkımın (ciddi) bir parçası iken yıkıma yapıcı yaklaşmak imkansız olabilir. 🤔 Diye düşündüm!