···Okunma: 19 Kasım 2021 11:44 Muhtemelen herkes okumuştur Şeker Portakalı'nı. Ben biraz geç kalsamda okumak için iyi ki şimdi okumuşum diyorum. O kadar duygusaldıki kitap ağlamadan okumak elde değil. 5 yaşında minicik ama büyümüş de küçülmüş denilebilecek tatlı mı tatlı, bir yandan da haylaz Zezé'nin hayatından bir kaç ayını okuyoruz ve tabii ki onun en iyi arkadaşı şeker portakalını. Zezé o kadar akıllı bir çocukken ailesi bunu görmeyip onu anlamaya çalışmayıp sürekli yaptığı veya yapmadığı haylazlıklar için dövüyor. O kadar üzüldüm ki onun bu hallerini okuyunca. Aynı zamanda çok fakir bir aile olduklarından geçim sıkıntısı çektiklerini ufacık olsa dahi bilip anlayan Zezé'nin düşünceli oluşu beni oldukça duygulandırdı. Küçük bir çocuğun (hatta bebek bile sayılabilecek yaşta benim gözümde) bütün bunları anlayıp da ona göre davranması iyi bir şey mi kötü bir şey mi tartışılır. Yazarımızın kitabın sonunda yapmış olduğu alıntıdaki gibi "KÜÇÜCÜK ÇOCUKLARA HER ŞEYİ NEDEN ANLATMAK GEREK?"
Şeker Portakalı'nın devam kitapları olan Güneşi Uyandıralım ve Delifişek kitaplarını da çok merak ediyorum. Seni çok sevdim Zezé, hiç ama hiç unutmayacağım seni.