···Okunma: 19 Kasım 2021 17:08 Necip Fazıl KISAKÜSEK; 1904'te doğup 1983'te vefat etmiş, 12 yaşındayken annesi hasta olduğu vakitte annesinin dileği üzerine şair olmaya karar vermiş bir insan. Bu, istek üzerine yapılacak bir şey değil elbette o da bunun farkında. Fakat onun bahanesi bu: hasta yatağında annem istedi ve ben şair oldum diyor.
Necip Fazıl, edebiyat dünyasında islami mistik şairlerden biri olarak bilinir. Çünkü ilk şiirlerinde hissedilen dini içerik, tekke-tasavvuf etkisi ve Yunus Emre havası içindedir. Sonrasında felsefe ve psikoloji ilimlerinden yararlanarak şiirlerini tadına doyum olmaz bir hale getirmiştir. Dindar bir şair oluşunu şiirlerini okurken size sürekli söyler. Hem zikrederek hem hissettirerek yapar bunu. Allah, ilah,peygamber, Kur'an onun şiirlerinde sık sık kullandığı kelimelerdendir.
Bu kitapta 16 bölüm var. Giriş kısmında şair kendinden neden şair olduğundan bahseder. Son bölümde ise şiir poetikasına yer vermiştir. Her bir bölüm kendi içinde ayrı güzel. Söyleyecek çok şey var aslında lakin lafı dolandırmaya cümleleri girift hale sokmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Herkese tavsiye ediyorum. Şiirle kalın.