"Türklerin Altın Kitabı'ndaki kurtların savaş zamanı geldi. Tanrı'nın gazap getiren kara kılıcı ve adalet getiren altın kılıcı, kadim zamanlarda yapılan savaşın son çarpışmasını gerçekleştirecekler. Acun, sadece bunu izleyecek. Zaman tek bir tarafa , tüm gücünü sunacak! "
Herkese Merhaba
Tarih kitapları okumayı sevdiğimi beni tanıyanlar ve paylaşımlarımı görenler bilirler. Yazarın Börü serisini severek okumuştum. Yeni kitabını görünce okumalıyım dedim. Türk tarihi ve mitoloji seviyorsanız tavsiye edeceğim bir kitaptı.
Hasan Sabbah'ın cemaati yaptığı pusularla dünyayı etkilemiş ve kendine mekan olarak Alamut Kalesi'ni seçmiştir. Ölümünden sonra soyundan gelenler onun gibi olmaya çalışmıştır. Dengesiz ve sapıkça tavırlarıyla bilinen Alaattin şeyh olmuştur. Oğlu Rükneddin tahta çıkma peşindedir. Alamut Kalesi'nde taht sorunları olurken Moğol hanı Güyük ölmüştür. Yerine geçen Mengü Han'ın en büyük hedefi Alamut Kalesi'ni yıkmak ve fedaileri yok etmektir. Acımasızlığı ile bilinen kardeşi Hülagü komutan olur. Üç Ejder olarak bilinenler kaleye sızmakla görevlendirilir. Amaçları kalenin planını çıkarmaktır.
Üç Ejder kaleye sızmayı başaracak mı? 2 asırdır dünyayı korku salan Alamut Kalesi ve fedailer yok edilebilecek mi? Moğolların içindeki özel birlik kimlerden oluşuyor? Sorularının cevabını okuyunca bulacaksınız.
"Âlemde ne çok sır vardır bilemezsin. Bildiklerin de hiçbir zaman sonsuz olmaz. Tarih boyunca nice ordular ve nice savaşçılar karşı karşıya geldiler."
"Bir intikamı en güzel alacak olan, çıkışı kalmamış olanın son şansıdır! "