Alamut’un Fethi

1 Ekim 2021
Panama Yayıncılık

2022 29. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2022 05:41
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Anlatımı çok güzeldi, aslında akıcı bir kitaptı ama okuma sürem baya sürdü aşırı oyalandım bu kitabı okurken. Yine de güzel bir kitaptı. Sadece bana sonu çok havada kalmış gibi geldi.
Kitap yorumum
2021 156. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2021 23:04
️Böke kitabında, Alamut Kalesi'ndeki Şeyh Alaaddin ile Mengü Han arasındaki savaş anlatılmaktadır. Dili ve anlatımıyla bana Fedailerin Kalesi Alamut kitabını hatırlattı. ️Hanlar Hanı Cengiz Han'ın ölümünden sonra, bu devasa Moğol İmparatorluğu'nu yönetmek, Altın Soy'un tüm üyelerinin hayaliydi. Onun gibisi asla gelmeyecek diye düşünenlere inat önce her oğlu, sonraysa her torunu kendini gösterme çabasına girdi. Büyük Kurultay'da Batu Han, Mengü'yü, Han seçtiğini ilan etti. Bir sene sonra yapılacak kurultayda görevlerin netleşeceği de belirtilmişti. ️ Böke, Yesuder Bagatur, Alamut'a gidip Fedailerin arasına sızacaklar. Kalenin her detayını öğrenip Şeyh Alaaddin'in ve oğlu Rükneddin'in güvenini kazanacaklar. Kadim sırlardan, Şaman Kanlılar birliğinden de bahsedilmektedir. Kesinlikle okunmanızı tavsiye ederim dostlarım. Kitapla kalın dostlar #kitaptanalıntıları ️ Çünkü kan, cehennem için yaşayan kafirlerin, yoldan çıkmışların, ölmekten korkanların tutmak istediği bir hayattır. ️"Bir intikamı en güzel alacak olan, çıkışı kalmamış olanın son şansıdır." #kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları #arkakapak #eşzamanlıokuma #böke #alamutunfethi #çağlayanyılmaz #panamayayıncılık #sayfa448
2021 44. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2021 05:10
Yazarın diğer kitaplarını okumuş biri olarak bu kitabını da sevdim ancak kitabın sonu havada kalmış , Üç Başlı Ejderin nasıl devam ettiğini bilmek isterdim yada Alamut'un Fethine daha fazla yer verilmesi iyi olurdu. Devamı gelirse güzel olur.
2021 81. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2021 10:20
Alamut'un Fethi Tüm diyara sahip Cengiz Han'dan sonra Batu Han yerine Mengü Han'ı geçirir ve Alamut için fetih zamanıdır. Bunun için plan yapan Han, üç Türk andayı Yesuder, Bagatur ve Böke'yi kaleye casus yollar. Bu korkusuz savaşçılar kale icinde önemli yerlere gelirler ve aldıklari görevi yerine getirirler. Artık fetih için her sey olması gerektigi gibidir. Anda'lar başarili olmustur, Hanlıkta baş kaldıranların başları kesilmiştir. Türkün cesareti gözleri doldurmuştur. Türk kanının aktığı her damar yolunu bulmak için and içmiştir. Yol Türkün yolu... Çaglayan Yılmaz ve her kitabı gibi bu kitabıda harika. Büyük araştırma gerektiren bir konuyu böylesi başarılı yazabilmek tebrik gerektirir. Tarihe birde bu yönünden bakmak gerek. Duyduklarmiz, bildiklerimiz dısındakileri gormemiz gerek.
Tarih
2021 127. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2021 20:42
#yelizinkitapyorumları #okudumbitti Çağlayan Yılmaz Böke Alamutun Fethi Herkese merhaba kitap dostları seher solak ve @erdemin_kitapligi canlar ile harika bir kitap okuduk. Güyük Han ölünce Moğol tahtına Mengü Han geçer. Eski han zamanın Alamut şeyhi ile iyi geçinmiştir ama artık o günler sona ermektedir... Mengü kardeşi Hülagü'yü gün batısı kağanı ilan eder ve onu Alamut kalesini ele geçirmeye gönderir... Üç anda Böke, Yesuder ve Bagatur namı diğer üç ejder yıllardır gizli görevle Alamut şeyhi Alaattin' in yanına yaklaşmak kaleye girmek için fırsat kollamaktadır. Alamut kalesi de içten içe fokurdamaktadır kendini mesih ilan eden bir adam ve yandaşları ile başları derttedir.... Çok heyecanlı harika bir kitaptı her zaman ki gibi çok araştırıp emek verilmiş bir eser. İçinde ki efsaneler kehanetler ve dahası bu kitapta tavsiyemdir kitapla kalın hoşçakalın dostlar ️
2021 109. kitabı
"Türklerin Altın Kitabı'ndaki kurtların savaş zamanı geldi. Tanrı'nın gazap getiren kara kılıcı ve adalet getiren altın kılıcı, kadim zamanlarda yapılan savaşın son çarpışmasını gerçekleştirecekler. Acun, sadece bunu izleyecek. Zaman tek bir tarafa , tüm gücünü sunacak! " Herkese Merhaba Tarih kitapları okumayı sevdiğimi beni tanıyanlar ve paylaşımlarımı görenler bilirler. Yazarın Börü serisini severek okumuştum. Yeni kitabını görünce okumalıyım dedim. Türk tarihi ve mitoloji seviyorsanız tavsiye edeceğim bir kitaptı. Hasan Sabbah'ın cemaati yaptığı pusularla dünyayı etkilemiş ve kendine mekan olarak Alamut Kalesi'ni seçmiştir. Ölümünden sonra soyundan gelenler onun gibi olmaya çalışmıştır. Dengesiz ve sapıkça tavırlarıyla bilinen Alaattin şeyh olmuştur. Oğlu Rükneddin tahta çıkma peşindedir. Alamut Kalesi'nde taht sorunları olurken Moğol hanı Güyük ölmüştür. Yerine geçen Mengü Han'ın en büyük hedefi Alamut Kalesi'ni yıkmak ve fedaileri yok etmektir. Acımasızlığı ile bilinen kardeşi Hülagü komutan olur. Üç Ejder olarak bilinenler kaleye sızmakla görevlendirilir. Amaçları kalenin planını çıkarmaktır. Üç Ejder kaleye sızmayı başaracak mı? 2 asırdır dünyayı korku salan Alamut Kalesi ve fedailer yok edilebilecek mi? Moğolların içindeki özel birlik kimlerden oluşuyor? Sorularının cevabını okuyunca bulacaksınız. "Âlemde ne çok sır vardır bilemezsin. Bildiklerin de hiçbir zaman sonsuz olmaz. Tarih boyunca nice ordular ve nice savaşçılar karşı karşıya geldiler." "Bir intikamı en güzel alacak olan, çıkışı kalmamış olanın son şansıdır! "
Türk Tarihi
2022 (Pars) yılında okuduğum 57.betik [Tamız ayının 5.betiği]
2022 57. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2022 21:59
Yomaksı Fantastik (Epik Fantastik) türünün başarılı ve gelecek vaat eden yıldızı, Hüseyin Nihal Atsız gibi tarih kurgu türünde başarılı olacağının sinyalini veriyor. Ülkemizde genellikle tarih kurgu romanlarında aşırı İslamcı ve yayınevlerinin etkisiyle çarpıtılmış bir tarih olarak okurlara sunuluyor. Elimdeki bu betikte çarpıtılmış tarih anlayışı yok çünkü yazar Müslüman olduğu halde tarafsız bir şekilde tarihi kurgulamıştır. Betikte İlhanlı Devleti olarak bildiğimiz Hülagü Ulusu'nun doğuşunu ve Moğollar'ın İslam Dünyası'na en büyük jesti olan Batınilik denilen Sapkın Müslümanları yok edişini anlatılıyor. Türkler ile Moğollar, akraba uluslar olduğu halde birbirine zıt karakterlere iyedirler. Türkler, yeryüzünde adaletin temsilcisi iken Moğollar ise yeryüzünde zorbalığın temsilcisidir. Bu iki akraba ulus, yüz yıllarca bir arada yaşadıkları için birbirlerinden karşılıklı olarak etkilenmiştir. Tevrat'a göre Türkler ve Moğollar, Nuh (as)'un oğlu Yafes'in soyundandırlar. Türkler, Yafes'in oğlu Türük soyundan iken Moğollar ise Magog soyundandır. Ayrıca Moğolların atası efsanesindeki Tatarlar, farklı bir ulus değildir. Tatarlar, Türkler ile Moğolların karışımı sonucu ortayan çıkan ve Kıpçak Türkçesi konuşan Türk boyudur. Alamut, İran'in Kazvin şehri içinde yer alan kale olup adının anlamı "Kartal Yuvası" demektir. Hatta Hasan Sabbah tarafında kurulan İsmaili-Nizari-Batıni teokratik devletinin başkentiydi. Bu devlette Şiiler ve Batıni denilen sapkın dine inananların yaşadı. Moğollar, bu devlette son vermeseydi belki şimdi İslam Dünyası'nda söz sahibi olurdular. Moğollar'ın bu tarihi jesti için onlara teşekkür etmeliyiz. Keşke günümüzde yeniden Moğol İmparatorluğu kurulsaydı Vehhabi denilen hastalığa da son verirdiler. İslam Dünyası'nda Moğollar'ın sevilmemesinin nedeni
Böke Alamut'un Fethi / Çağlayan Yılmaz
2025 43. kitabı
Türk tarihi, sadece savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerden ibaret değil; aynı zamanda inanç, töre, cesaret, yiğitlik ile şekillenmiş bir yolculuktur. Her milletin kalbinde zamana meydan okuyan efsaneler saklıdır, Türklerin efsaneleri ise, bazen Dede Korkut'un sözlerinde, bazen Göktürk Kitabelerinde, bazen Oğuz Kağan'ın izinde yeniden doğar. " Böke Alamut'un Fethi ", işte tam da böyle yeniden doğuşlardan biri. Roma'nın merkezinde yer alan üç yiğit, Böke, Yesuder ve Bagatur... Onlar sadece birer savaşçı değiller, onların şahsında nice Orta Asya efsanelerindeki Türk savaşçıları görmek mümkün. Tarihin en çok merak edilen dönüm noktalarından biri olan Alamut'un Fethi, yalnızca bir fetih ve savaş hikayesi olarak değil, adalet, inanç, cesaret, dostluk ve ihaneti iç içe işleyen bir insanlık destanı olarak anlatılıyor. Satır aralarında, Türklerin azmini, töreye bağlılığını, adaletini görmek mümkün. Çağlayan Yılmaz tarihi gerçekler ile kurguyu harmanlayarak, hem köklerimizi hatırlatıyor, hem de destansı, sürükleyici olay örgüsü ile ilk sayfadan son sayfaya kadar heyecanımızı körüklüyor. Türk mitolojisinin zengin sembollerini, kadim Türk tarihinin izlerini ve kahramanlık ruhunu bir arada bulabileceğiniz çok sürükleyici bir eser. Sadece tarihi bir anlatı değil, aynı zamanda Türk ruhunun edebi bir yansıması. Çok beğenerek, keyifle okuduğum eseri mutlaka sizlerin de okumanızı tavsiye ederim. Böke Çağlayan Yılmaz
1000k
2021 76. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2021 00:36
Üç Başlı Ejderha... Bagatur; asi, çevik, atik Yesuder; bilge, şifacı, şaman Böke; mantıklı, şaman kanlı, çevik Batu Han’ın oluşturduğu özel birlik Alamut’a sızar. Üç Başlı Ejderha, Alamut’un ve fedailerin sonunu hazırlayan günün temellerini atarlar. Kitap öncelikle çok akıcı, merak uyandırıcı. Diğer sayfada neler olabileceğini kestiremiyorsunuz. Puan değerlendirmesi 10/10 olabilecekken 9/10 olmasının sebebi, yazım yanlışları çıkıyor devamlı. Normalde yazım yanlışı olan kitapları okuyamıyorum, özensizlik gibi geliyor bana. Bu kitabı sonuna kadar okudum, romanın hikayesi çok güzeldi. Yazım yanlışlarına ek olarak, kitabın ismi zaten Alamut’un Fethi. Kitap bu süreci anlatsa da en azından 10 sayfasının bari sadece Alamut Kalesi’nin fiilen yıkılmasına, fethine ayrılmasını beklerdim. Her şeye rağmen çok etkilendim. Alamut gibi okurken akıp gidiyor.
Böke ve Çağlayan Yılmaz
2023 14. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2023 19:53
Çağlayan Yılmaz... İlk defa bir kitabını okudum. Dili çok akıcıydı. Tarihi bir roman olarak olayları güzelce kurgulamış. Okurda merak uyandırıyor. Bir de sanki ilk defa moğulları güzelleyen bir kitap okudum. Din sömürüsü yapan, haşhaşilere nasıl da haddini bildirdiler diyorsunuz kitabın sonunda. Dini kendine ve çıkarlarına alet eden insanlara karşı daha fazla insanın duyguları istismar edilmesin diye bir adalet getirme durumu var. Ben oldukça başarılı buldum. Sonunda her yeri kan gölüne çeviren Hülagü Han'ın adalete olan inancını görüyorsunuz kitapta. Tabi moğol devletindeki taht kavgalarını da anlatmış. Hülagü Han dönemi Anadolu Selçuklu'ya yaptıkları sonrasında Abbasi devletinde yaptıklarını düşünmeden sadece Alamut diye düşünürsek Hülagü Han'da takdiri hak ediyor sanki.

Çağlayan YılmazYazar · 11 kitap
Dünyaya, kattıkları muazzam eserlerle ve bize bıraktıkları akıl almaz efsanelerle, Acun'un en büyük ve eski mitolojisini oluşturan ataları Kadim Türkler'in miraslarını yaşatmak için yola çıkmış bir Ademoğlu. Kalemini, yeryüzünü atlarının nalları altında titreten kutlu savaşçıların gecelerine yol gösterici olan ayın altın ırmaklarına batırıp, efsanelerin rüzgarla kulağına fısıldadıklarını yazmaya başladı. Türkiye'de ilk ve şuan için tek olan tarih ve fantazyanın harmanlandığı tarzının sancağını, edebiyat dünyasında açmış bulunmaktadır. Tozlu raflar altında kaybolmuş, tarihin karanlıklarında unutulmuş, uyanmayı bekleyen o muhteşem efsaneleri, fantastik edebiyat alanında dünyanın en iyisi olduğumuzu kanıtlamak, yeniden hak ettiği ihtişamda ayağa kaldırıp, sancağını en tepede dalgalandırmak gayesindedir. Her kitap, farklı dünyalara açılan bir kapıdır ve bu kapılar, evrendeki gölgesi olduğumuz Kadim Atalarımızın efsanevi dünyalarına açılmaktadır. Kendisi yazmıyor. Sadece gönül terini mürekkebine katıp, göğün çocuklarının ayak seslerini dinliyor, kutlu mücadelelerinde akıttıkları her damla teri, avuçlarına düşen yağmur damlalarında hissediyor.