Acun büyük cenge hazır! Gök Tanrı’nın savaşçıları Tamu’nun karanlık ordusuna karşı! Gök Tanrı’nın kut verdiği Oğuz Ata ve Yiğit Alpler’inin Keşmir, Çin Tang’ı ve Karanlık Ülke’yle yaptığı çetin savaşları anlatır. Bu savaşlarda nice kelleler alıp Tamu’nun harına yolladılar, nice Alpler de bu savaşta Uçmağa vardı.
En önemli savaşta Oğuz Kağan en önemli komutanı Börtiçine’yi Karanlık Ülke’yle yapılan savaşta kaybetti ama Kutlu Ordu bu savaşı kazandı. Karanlık Ülke’nin ordusu Kara Cübbeliler, Erbörüler, Eşbörüler, Ölümlüler ve İtbaraklar’dan oluşmaktaydı. Yani hepsi karanlığın Tamu’nun İblis’in hizmetkarlarıydı. Oğuz Ata bu çetin savaşta uyguladığı taktikle ve Gök Tanrı’nın yardımıyla zaferle taçlandı ve oğulları Gün, Ay, Yıldız, Deniz, Gök ve Dağ arasında topraklarını paylaştırdı. Bunlar ileride Oğuz boylarının Ataları olacak yiğitlerde. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın
#kitaptanalıntılar
Kutlu yolda ilerleyen korkusuz yiğitler korkusuz yiğitler, toprağı adımlarıyla titretti. Ay, gecelerine yol gösteren oldu. Tüm insanlıklar bu cenki bekledi. Üç taraf vardı: Gök Tanrı’nın orduları, Karanlık Ülke ve korkaklar!
Gök Tanrı’nın orduları, o gece, Tamu’nun pençelerine karşı cenk etti. Acunu dize getirenler, Karanlık’ın ordularını yok ettiler...
Gökbörü yol göstericimizde. Gök Tanrı yanımızdadır ve bizler, onun yeryüzündeki orduları olarak, hiçbir düşmanın önünde diz çökmeyeceğiz.
Bozkırın kurtları, ellerinde pusatları, gelen düşmanı parçalamak için bekliyorlardı. Bu sırada ıslıklı oklardan biri göğe yükseldi. Düşman bu kez sağ taraftan geliyordu.
Pusatım atamın, fetihlerim adamlarımın, acun soyumundur! Bunu hiçbir ordu değiştiremeyecek!
#kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları #arkakapak
#atalarcengi #çağlayanyılmaz #panamayayın #sayfa373