Bumin Kağan'ın Börü İhtilali

Mart 2019
Panama Yayıncılık

2020 5. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2020 10:34
Börü serisini bir yana koyuyorum ve Gökkurt'u diğerlerinden ayırı tutan şeyi ortaya atıyorum. Tabi bana göre... . @yazar_caglayan_yilmaz hikayelerin Türk Tarihini ve Türk Mitolojisini hep kullanır. Ama bir şey vardı. Okurken bir farklılık sezinledim ki kitabın sonunda gördüm. @ahterzioglu 'nun nasıl olduysa bir etkisi olmuş. Artık daha mı buram buram tarih kokuyor, yoksa mitolojik öğeler daha mı az, tartışılır. Lakin bu şekilde daha da çok sevdim yazarın hayal dünyasını. . Şöyle bir güzel coştum. Kana doydum, hatta savaş sonlarında öyle güzel coştum ki Yış Ötüken'e varıp kımız içesim bile geldi. Velhasıl tarihi böyle okumak da ayrı güzel geldi.
2019 79. kitabı
Acun Türk’ün olana kadar... Esaretten kurtuluşu, Türk’ün gücü, savaşı, vazgeçmeyişi, inanışı anlatana harika bir kitap. Yazarın tüm kitaplarını okumuş biri olarak bu kitabınada hayran kaldım. Dili, işleyişi, anlatım yanlınlığı, kalemin en iyi biçimde kullanılışı harika.
2021 19. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2021 11:49
GökTürk devletin nasıl kurulduğunu ve hangi soydan nasıl geldiklerini ve itabarak üçlemesini devamı gibi olduğunu. Türk mitolojisi en güzel kullandığı eserlerden birisi
Okunması gereken bir kitap
2020 40. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2020 19:24
Bumin Kağan ın börü ihtilalini ve Türklerin adalet için dünyaya yeni bir düzen ve yeni bir yön vermek için yaptıkları savaşları ve zorlu mücadelesini anlatan harika bir yapıt. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
2020 9. kitabı
Okunma: 24 Mart 2020 22:34
Muhteşem! Çağlayan Yılmaz’ın tüm kitaplarını okudum. Tüm kitaplarını yorumladım. Börü serisi (3 kitabı var 4. kitap yolda) dışında Çağlayan Yılmaz’ın sürekli kendini tekrarladığını söylemiştim. Bu kitap Börü Serisi kadar efsane! Kendine özgü. Çağlayan Yılmaz,bu kitabında kendini aşmış. Yazarlığını geliştirdiği açık. Tabii benim yazarlığına laf ettiğim algısı oluşmasın. Değerli bir yazarımız,kendini daha da geliştirmiş. Bundan bahsediyorum. GÖKKURT;kesinlikle efsane,destan severlerin okumaktan zevk alacağı bir kitap. Ben elimden düşürmeden okudum. Size de tavsiye ederim. Panama Yayıncılık’ı da tebrik etmek gerek. Diğer kitaplarda olan;bazım,yazım hatalarını yapmamışlar.
2020 48. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2020 19:22
Yazarın kitaplarına devam edelim İtbarak üçlemesinden sonra okuduğum kitapta kadim savaş'a atıflar da bulunulup Tayga savaşçılarının yine yardımı alınıyor.Kurgu aynı şekilde devam ediyor yine karanlık güçlerle savaş ve kutsal emanet bu sefer Börübaşı Kanşiray'a geçiyor.Göktürk İmparatorluğunun kurulma aşamasında Bumin kağan ve hanedan üyelerinin tadına doyulmaz mücadelesi anlatılmış. kitap sonunda ise sayın A.Haldun Terzioğlu'na teşekkür var yazar dayanışması ve buram buram bağımsızlık mücadelesi kurt başlı gök bayrak kurt ulumaları töre anlayışı kurganlar adetler ve acuna adalet kokuyor.
2019 26. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2019 01:47
Acun Türk'ün olana kadar...Pusatları kanlı börüler durmayacaklar. Okurken kendimi resmen göktürk ordusunda bir er gibi hissettim.Kitap bildiginiz akiyor sıķmadan okutuyor kendini ÇAĞLAYAN beyin diğer kitaplarını okumus biri olarak bu kitabıda muazzamdı.Karakterlerle resmen birlestim.Kanşiray ve Mukan mükemmel ikiliydiler.Alkar hanın budunu ve yaşadığı ormanın yuksek ağaçlarına inşa edilmiş obaları ütopyamda canlandi resmen.Yasuna mükemmel işlenmiş bir karakter olmuş.Cenk sahneleri çok güzel ayrıntılı anlatılmış ama kısa geldi biraz yine söylüyorum muazzam.Umay hatunun kadın erleriyle cenk'i aklımda kalan olaylardan biridir.Kanşiray ve börüleri kitabın tadı,Tardu ve kızıl tuğları tuzu resmen.Börülerin uluması kulaklarımda hala Yazarın her kitabinda börüleri görmek duymak okumak mutluluk verici.Umarım bundan sonraki eserlerinde börüler var olur.
2019 35. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2019 03:40
Yazardan okuduğum dördüncü kitaptı.Yine muhteşem bir kurgu bizi film izler gibi kitabı okutturdu.Kitabın başındaki soy ağacı işimi çok kolaylaştırdı bunun gibi tüm kitaplarda olması gerekiyor.Kitapda diğer dikkatimi çeken nokta ise kadın savaşçılar oldu tüm kitaplarınızda görmeyi çok istiyorum. Gökkurt Çağlayan Yılmaz
2020 34. kitabı
Çağlayan Yılmaz bu kitabında, ejdadımız Bumin Kağan'ın börü ihtilalini ve Türklerin adalet için dünyaya yeni bir düzen vermesini sade bir dille anlatıyor. Kitabı herkese öneririm. Kitapta en çok hoşuma giden şey, yer yer Türk mitolojisine yer vermiş olması.
2021 118. kitabı
İki kardeş; Bumin ve İstemi... Kutlu bir kağanlık için! Adalet için! Türk için! Göktürk olmak için ölüme yürüdüler! Kutlu bir çağın kapıları, altın başlı gök bayrağın dalgalanışıyla başladı. Pusatı kanlı Börülerin; acı, kan ve kahramanlık dolu mücadelesi... Hiçbir ihtilal bu kadar kanlı ve efsanevi olmadı! Cesaret; Şekilsiz sert bir demirdir. Ruh ise ateştir. Cesaret ve ruh sana kılıcı verir. Damarlarında akan kan da, onu kullanabilme yeteneğini

Çağlayan YılmazYazar · 11 kitap
Dünyaya, kattıkları muazzam eserlerle ve bize bıraktıkları akıl almaz efsanelerle, Acun'un en büyük ve eski mitolojisini oluşturan ataları Kadim Türkler'in miraslarını yaşatmak için yola çıkmış bir Ademoğlu. Kalemini, yeryüzünü atlarının nalları altında titreten kutlu savaşçıların gecelerine yol gösterici olan ayın altın ırmaklarına batırıp, efsanelerin rüzgarla kulağına fısıldadıklarını yazmaya başladı. Türkiye'de ilk ve şuan için tek olan tarih ve fantazyanın harmanlandığı tarzının sancağını, edebiyat dünyasında açmış bulunmaktadır. Tozlu raflar altında kaybolmuş, tarihin karanlıklarında unutulmuş, uyanmayı bekleyen o muhteşem efsaneleri, fantastik edebiyat alanında dünyanın en iyisi olduğumuzu kanıtlamak, yeniden hak ettiği ihtişamda ayağa kaldırıp, sancağını en tepede dalgalandırmak gayesindedir. Her kitap, farklı dünyalara açılan bir kapıdır ve bu kapılar, evrendeki gölgesi olduğumuz Kadim Atalarımızın efsanevi dünyalarına açılmaktadır. Kendisi yazmıyor. Sadece gönül terini mürekkebine katıp, göğün çocuklarının ayak seslerini dinliyor, kutlu mücadelelerinde akıttıkları her damla teri, avuçlarına düşen yağmur damlalarında hissediyor.