Mart ayında kardeşimle beraber başlayıp ara ara okuduğumuz bir kitaptı. Kitabı bitiremeden araya sürekli bir şeyler girdi ve okuyamadık. Nasip bugüneymiş.
Kitabı okudukça hayranlığım arttı. Bu konularda ne kadar bilgisiz olduğumu ve bu bilgisizliğimden kaynaklı Müslüman bilim adamlarının ne denli buluşlar yapmış olduğunu, onlara hiç sahip çıkmadığımızı anlamış oldum. Hatta bazı bilim adamlarımıza Avrupa’nın daha çok sahip çıktığını ve onlardan “üstad” diye bahsettiklerini de öğrenmiş oldum.
Aynı zamanda çoğu bilim adamımızın hakkının yenip bilgisinin çalınıp icadına gölge düşürüldüğünü ve o icatları ders kitaplarımızda hep Avrupa kaynaklı kişilerin bulduğunu ama aslında öyle olmadığını da öğrenmiş oldum.
Bunun sebebinin bizim bilgisizliğimiz olup, sahip çıkamayışımızdan kaynaklandığını da fark etmiş oldum..
İçeriği binbir bilgiyle dolu olan bir kitap.. Ayrıca okurken bolca utanç duyacağınız da bir kitap.. Utanç duyulmasının sebebi ise bize senelerce okullarda ne verilirse onu alıp kabul etmek ve sanki Müslümanların böyle bir şey yapacağını düşünmekten uzak olmamızdır.