“Yaşanmış günler yaşanacak günlerin içinde erir, saatlerin günün içinde, haftaların ayların içinde eridiği gibi. Harcanmış günlerden insana kalan yalnızca yaşadıklarıdır. Bu yaşadıkları kayda değerse onun ruhunda, belleğinde unutulmaz izler bırakır. Günler aynı tonda geçiyorsa hayat çekilmez olmaya başlayacaktır.”
Yazar: Jack London
Kitap: Martin Eden
Kaynak: 1000Kitap (arşivinden)
.
Birlikte okunabilecek bir alıntı:
“Suheyb -radıyallahu anh-'dan rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir: Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
«Müminin hayranlık verici bir hali vardır ki, onun her işi hayırdır. Bu hal, Müminden başka hiç kimsede bulunmaz. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.»
Kaynak:
https ://hadeethenc. com/tr/browse/ hadith/3298
.
Bir iz, bir duygu, düşünce, bir ders, bir beceri, bir karar vd oluşması lazım değil mi her günün sonunda insanda… Yoksa zarardadır, kaybetmiştir.
“İki günü eşit olan zarardadır.” (Hz. Muhammed s.a.v.)
.