Türk edebiyatının usta isimlerinden #PeyamiSafa'nın #SözdeKızlar eseri ile sizlerleyim. Fatih Harbiye de olduğu gibi bu eserde de doğu&batı konusunun toplum üzerinde oluşan etkilerini bizlere sunmuştur. Yazıldığı dönemde yanlış batılılaşmayı kaleme alan yazar karakterlerde iyi ve kötü oluşumunu, batıya olan özentiliği, kültür karmaşasını çok güzel dile getirmiştir. Türkçeyi güzel kullanması kitabın akıcılığını arttırıp biz okuyucuyu dahada derinden etkiliyor.
#kitabınkonusu Yunan işgalinde babasının izini kaybedip Anadoludan İstanbul'da bulunan akrabasına sığınan Mebrubenin yolculuğu. Kimsesiz ve parasız kaldığı için köşkte akrabalarının yanında kalan Mebrube babasını bulmak için mücadelesini sürdürürken köşkte verilen davetlerede istemeyerekte olsa uyum sağlamaya çalışır. Çapkın, kumarbaz fakat o dönemin mecmualarından fırlamış erkek modelinde olan Behiçe gönlünü kaptıracak gibi olurken olaylar çok farklı gelişir. Bu güzel uyanışa hepinizi davet ediyorum ve kitaplarla kalmanızı diliyorum.