···Okunma: 24 Kasım 2021 23:16 Sıkmayan, yormayan, okuyucunun kendini hikayenin içinde hissettiği bir İclal Aydın eseri.
Anadolu kültürü ve insanının çocukluğuna, gençliğine, saflığına hoyratça kıydığı Samire'nin; farklı bir yaşamı olabilecek iken biraz kaderinin ve çokça da ailesi ve özellikle babasının hataları nedeniyle bambaşka bir hayat süren Yaşar'ın; ve yine aile sevgisi ve ilgisinden uzak yaşayan ve hayatı adına birçok hatalar yapan ve bu nedenle acı çeken Lorin'in öyküsü. Her gün gazetelerde, televizyon programlarında ya da etrafımızda gördüğümüz kadınlarımızdan sadece üçü ve aslında hepimizin şahit olduğumuz sıkıntıları ve acıları. Hepimiz, toplumumuzda benzer acıları yaşayan bir çok kadın olduğunu, bütün yaşananların toplumumuzdaki insanların hoyratlığı ve kıyıcılığından kaynaklandığını, bu hoyrat ve yıkıcılığı da o yücelte yücelte bitiremediğimiz kültürümüzün beslediğini biliyoruz aslında ama biz de aynı hayatı yaşamaya ve kadınlarımız da aynı acıları çekmeye devam ediyor.
Hikaye bence güzel ve okunmaya değer. Okunması da keyifli bir kitap. Herkese tavsiye ederim.