Puan vermedi·83 syf.··Beğendi
· Stefan Zweig
Satranç
Satrancın kitap yorumu ile karşınızdayım
Satranç daha önce okuduğum fakat beni pek tatmin etmeyen bir kitap olmuştu ve üstünkörü okumuştum diyebilirim.
Daha sonra tekrar okumaya karar verdim ve iyi ki de okumuşum dediğim kitaplardan biri oldu
Kitabın olay kurgusu aslında son derece basit ve okunabilir düzeyde fakat yazarın,bir oyunun kişi üzerinde nasıl bir psikolojik etki yaratacağını anlatma şekli beni etkileyen kısmıydı
Konusu=Olay New York'tan Aires'e gitmek üzere yola çıkan bir yolcu gemisinde geçmektedir. Gemide tamamen rastlantı sonucu karşılaşan kahramanlarımız vardır;
Dünya satranç şampiyonu Mirko Czentovic, sıradan bir satranç oyuncusu ve bir zamanlar çok iyi satranç oynayan fakat uzun zamandır bu oyundan uzak kalan Dr. B...
Dr. B'nin bir zamanlar nasıl bir satranç oyuncusu olduğunu gemideki sıradan bir satranç oyuncusuna anlatışı beni çok etkiledi.
Karanlık bir hapishanede geçirdiği uzun yılların acısını, bulduğu bir satranç kitabı çıkaran ve her hamleyi ezberleyen Dr. B tesadüf eseri karşılaştığı gemideki bir vatandaşa hikayesini anlatıyor ve kitap burdan sonra güzelleşmeye; insanı daha da meraklandırmaya başlıyor.
Diğer yandan ise Mirko Czentovic vardır, hiç kimseyle konuşmayan;belki de dünyanın en sessiz insanı olan Mirko bir satranç şampiyonudur ve kitabın kilit noktası gemideki sıradan vatandaşın Dr. B'den Mirko ile satranç oynamasını ikna etmesidir ve bakalım oyun nasıl sonuçlanacaktır
Çok severek okuduğum bir kitap oldu, tavsiye ederim
Alıntılar
Aslında satranç da bir bilimdi
Savaşacağım tek şey,içimdeki diğer bendi
Sizler yeni bir gündoğumunu bekleyebilirsiniz,benim buna gücüm kalmadı
Kitapla Kalınız ️