SENCE HUZUR DEDİĞİN NEDİR?
2021 110. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2021 23:04
1974 yılında doğmuşsun sen ve kaleme dökülmüşsün... Dökülenler ve dile gelenler o derece etkili ki ödülden ödüle koşmuş,seni vücut haline getiren yazar ayakta alkışlanmış,takdir görmüş. Ve yıl 2021 hala dün yazılmış gibi heyecanla,merakla ve eleştirel bir beyin ile okuyoruz o satırları. Yazar demiş ki; elinizde tuttuğunuz eserimi ister birey oluşum romanı olarak değerlendirin, isterseniz Anarko-Sosyalist bir bildirge olarak karar sizin... Ben hissederek etkilenerek okuyan okur olarak hangisine girer bilemiyorum ama sorgulayıcı,felsefi bir eser olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Ütopya olarak görünen eser bana göre ütopya değildir... Evet simgelerle kurgunun içinde benzetilen çok yerler olmasına istinaden yazar iki ülkeyi birbiriyle o kadar harika karşılaştırmış ki hayran kaldım.... Anarşist bir ülke ile kapitalist ülkeyi aynı sahnede karşılaştırırken, bunu yaşamaya çalışan bir bilim insanı üzerinden anlatması,onun yeni dünyaya bizim dünyamıza ayak uyduramaması, sisteme kurban gitmesine şahit olmak muazzamdı ama üzücüydü. Bu bilim insanının gezegenlere geliş sebebiyle,kalış sebebi ve kendi dünyasına dönüş sebepleri arasında ki uçurumları okurken içim acıdı.... Arkadaş ortamında bilmeden konuşmak yerine bilerek konuşursak ve eleştirilerimizi ona göre yaparsak ağızdan çıkan her kelime yerini bulur. Sizce Kapitalist bir ülke mi?Anarşist bir ülkemi hangisi daha huzurlu? Bunu bile sorgulamak için okunmalı ülkemin canım İnsanları...
MülksüzlerUrsula K. Le Guin · Metis Yayınları · 202215,6bin okunma
1.832 Gösterim
Allahım kadın Ursula da okuyor! Delireceğim mutluluktan! Siz daha önce nerelerdeydiniz kuzum? 🥰
Bahar Esen
Ne mutlu bize.Çok severim ki Ursulayı.Ben hep burdaydım da anca kesişti yollarımız.
Kaleminize sağlık güzel bir inceleme. Devamlı kitabın alıntılarını görüyordum incelemeniz ile beraber listeme ekledim. Teşekkür ederim.🙏
Bahar Esen
Sevindim vesile olduğuma.Ben teşekkür ederim.Benim etkilendiğim gibi etkilenirsiniz umarım.