Yeni Bir Dünya
2021 14. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2021 21:10
Elinize aldığınız gibi bitirebileceğiniz bir kitap hissi verse de sindirerek okumak için en azından iki güne ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Ged'in ilk başlarda aptallıklarına çok kızsam da sonradan korkusunun üzerine gitmesine hayran kaldım. Tam bir baş kahraman değil, kesinlikle değil. Bazen sizi delirtecek şeyler yapıyor ama büyüyor, hatasını anlıyor ve gelişiyor. Bu yönden kurgusunu çok beğendim. Başından sonuna bir yolculuk hikâyesi kitap bana kalırsa... Karakterin gezileri olsun, gölge ile kovalamacası olsun, ilk ustasına dönmesi olsun hepsi bir yolculuk. Büyü ile örülmüş yeni bir dünyada yol alıyorsunuz ve kendinizi sık sık haritaya bakarken buluyorsunuz. Yazarın yeni dünyalar ve isimler yaratmadaki başarısını "Mülksüzler" kitabından deneyimlemiştim ama yine de hayran kaldım. Özetle; ucundan kıyısından bile olsa fantastik eserler ilginizi çekiyorsa kesinlikle okumalısınız. Uzun zamandır okuma listemdeydi fakat başka kitaplara dalıp gittiğim için unutmuşum. Keşke daha önce okusaydım diye hayıflandım. Şimdi hiç vakit kaybetmeden serinin diğer kitabına başlayacağım.
Yerdeniz BüyücüsüUrsula K. Le Guin · Metis Yayınları · 20249,4bin okunma