Gönderi

0 kitap okuma ve 1000lerce Alıntı
Sitedeki iyi niyetli arkadaşları bir konuda uyarmak istiyorum.Bu anlattığımı yapan kişilere dikkat edin ve paylaşımlarını beğenmeyin arkadaşlar.Aynı anda 15 kitaptan alıntı paylaşıyor bazı
1000Kitap
··9 alıntı·
18,4bin Gösterim
194 Yorum
Ben bu platformu sırf kitap önerileri alayım diye ve bazen mesela bu alıntılar düşünceler ve bu kitap yorumlarını bazı edebiyat ödevlerinde kullanıyorum ve bu benim hoşuma gidiyor. Ben pek olmadı bu platforma gireli yani çoğunluğa göre pek uzun süre olduğu düşünülemez. Ama yorumlara baktığım zaman sanki herkes kendisi öyleymiş gibi hemen atlamışlar. “Bende 2,3 kitaptan aynı anda paylaşıyorum” diye bir algı oluşmuş. Burada Emre abimiz demişki kitap okumadığı halde burada bir sürü alıntı yaparak burayı Twitter a çeviren kullanıcılar var diyor. Sen kitaplarını okuyorsan neden üstüne alınıyorsun ki. Oku geç.Daha yeni dediğim gibi ben bu platforma gireli uzun süre olmadı ama bazen bende geçmişte okuduğum kitaplarda alıntı yapıyorum. Sizde böyle yapın ama bu platformun amacı insanlar arasında Kitaplar üzerinden bir bağ kurmak bu kadar.
Önceki 1 yanıtı göster
Estagfurullah..Eline kalemine sağlık..
Bu yorum görüntülenemiyor
Sus diyorum... "Oğlum sussana lan sen, sana ne?" diyorum ama olmuyor, kendime söz geçiremiyorum... Yazının komikliği mi desem yazının altında hep bir ağızdan kitap sözcülüğü yapanların -çoğunun- yazım'a ışık yılı kadar uzak olmalarını mı desem bilemedim... Yahu efendiler! bize ne, size ne, başkasına ne? Kimin ne yaptığının neden bu kadar önemi var bir türlü almıyor aklım. Kendi işinize bakıp geçin. Hepinizin profili kendi bahçesi, çekin telleri etrafına istemediklerinizi almayın. Bitti gitti... Ciddi ciddi, uzun uzun yazılmış bir de yazı FBI'dan bilgi sızdırılmış sanarsın. -4 maddelik de olsa tahlilsiz olmaz- 1 Sözde okumayanlara uyarı niteliğinde cümleler var! Be hey efendi, kendi ağzınla söylüyorsun. "adamların derdi istediği kitaba girip beğenilen alıntıları paylaşmak" diye. Amacı bu olan biri senin yazını okur mu sence. 2 Yazıda ego ve eziklik kavramının yanı sıra önyargı içeren cümleler sıkça geçmiş. Doğrusu bu benim için, onların yaptıklarından daha kötü zira sınırlarda da olsa "Ben çok kitap okuyorum, sen de nesin" dercesine bir mukayese hali var alttan derin derin bağıran. 3 Dikkatimi çeken bir diğer husus "okumaya bu kişilerin hiçbir katkısı yok." cümlesi. Cümlenin doğruluğuyla işim yok ama doğruluk değeri hayli garip. İki kısımda incelemek gerekirse: ilki 2. maddemi tamamen doğruluyor, ikincisi de okumaya olan bakış açısıyla okumak arasındaki derin farkı gözler önüne seriyor. Bir de bu cümleyi okuyor olmasına rağmen halen idrak edemeyip methiyeler düzenler var. Garip!!! 4 Ne alıp veremediğimiz var şu yazım'la anlamadım bir türlü. 200+ kitap okumayan biri olsa hiç üstelemez, eleştirdiği kişilerden sayardım ama bu da mümkün değil. Bir dünya yanlış, bir dünya hata. Bu paragrafın -kısaltılmış- tahlili belki ama değinmek istediğim bir başka husus daha var. İnsanlar olarak bir hiçlikten ibaret olduğumuzu kabullendiğimiz zaman aslında her şeyi çözmüş olacağız... Varlığımız sonsuz büyüklükle sonsuz küçüklüğün tam da birleştiği noktada olan hiçliği ifade ederken nasıl olur da bu kadar derdin altına girmeyi kendimize reva görüyoruz. Akıl kârı değil doğrusu. Boşverin, bırakın insanları... Dipnot: Ahh! Şu metinlerin yazıldığı gibi kalmayıp üst üste düzenlemeye uğraması yok mu... :)
Burayı twitter ya da arkadaşlık sitesi niyetiyle kullanan binlerce kişi var. Anlayamadığım binlerce insan, atarlı giderli iletiler paylaşıp hiç okumadığı yazarlardan alıntı yapan bu kişileri takip ediyor. Sitenin amacından tamamen bağımsız bir dünya kurmuş, dm kutularına düşecek av peşinde bu kişiler. Bu durum hiç de basite alınacak bir şey değil. Sitenin bir çözüm bulması şart.
Kesinlikle..
Bende de bir huy var kitabı bitirmeye yakın altını çizdiğim yerlerin hepsini tek seferde paylaşırım.Umarım banada anasayfamı doldurdu alıntılarıyla diye kızmıyorlardır.🤦🏻‍♀️🥲
Önceki 1 yanıtı göster
Siz bence tam tersi harikasınız..😇👍🏽 bir kitap okunulsunda gerisi bence önemli değil..
3 yanıtı göster
Reklam
Site yöneticileri en basit ve temel sorunlarda bile lakayt davranıyorlar. Bunu çözeceklerini hiç sanmıyorum.
😇🤷🏽‍♂️
Yani açıkçası ben bana gelen takiplerde genelde fake hesap mı değil mi takip atan kişi diye bakıyorum ya da takipçi kasmaya mı çalışıyor tek amacı o mu ona göre geri dönüş yapıyorum anasayfamda da çok fazla görmüyorum o tip gönderi açıkçası. Gördüğüm oluyor ama çok üzerinde durmuyorum. Sonuçta burada benim ne yaptığım önemli ya da nasıl kullanmak istediğim. Yani o dediğin şekilde önlem falan alınamaz diye düşünüyorum bence gerekte yok ya. Belki o şekilde ileti paylaşan çok kişiyi takip ettiğiniz için sizin dikkatinizi çekti herhalde diye düşünüyorum. Bilemiyorum ne desem mesela ben çok daha fazla kitap okudum aslında ama önceden okuduklarımın çoğunu buraya yazmadım yani okunan kitap sayısının bir köşede yazması çok bir şey ifade etmeyecek doğru veriyi bulmak için bence ama hesabın nasıl kullanıldığı gerçek veriyi ortaya çıkarır. Ha diyorum bu ne kadar gerekli ya da ne kadar önemli, benim için önemsiz sıradan bir konu sizin için önemli kişiden kişiye değişen birşey sanırım. Bu ileti sürekli anasayfamda yorum atayım dedim en sonunda :)
Siteyi seviyor ve geleceği ile ilgili bu basit bi kaygım..Hayatımın yazı yazdım diye en üst tepesi değil tabiki..Çözülürse iyi olur..
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.