~Filistin - Abdullah Galip Bergusi~
2021 31. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2021 22:44
"İnsanlığını kaybetmiş kimseler nasıl olurdu da insanî çağrılara insani çağrılarla karşılık verebilirdi ki?" ******* Merhaba dostlarım Bugün sizlere yeni bitirdiğim Abdullah Galip Bergusi'nin kaleminden Filistin kitabı ile geldim. Yazardan yine bir direniş kitabı. Kitabı okurken kesinlikle bir genelleme yapmıyorum ama genel önyargılarımızı düşündüm. Gözümüzü kör eden önyargılar... İşte dirensinler kendi vatanları, istemeselerdi o halde olmazlardı vs. vs. Bizim kutsal mekanlarımızdan olan, ilk kıblemizin olduğu yeri Siyonist düşmanlar işgal etmişken bizi bir duadan dahi uzak tutan gözümüze perde indiren yargılarımızdan bahsediyorum dostlarım. Din kardeşlerimizin aslında canları pahasına davalarından vazgeçmemelerini okuyoruz aslında. Gerçek hayat hikayeleri olmasıda ayrı bir etkiliyor. Ben kitabı çok beğendim okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Kitaba puanım 10/10. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar dilerim ️ Konusu -Baş karakterimiz Filistin aslında hiç avukat olmak istememesine ramen bazı nedenlerden dolayı avukat olur. Aynı büroda çalıştığı arkadaşıyla hapishaneye mahkumları görmeye giderler. Filistin mahkumları görmekten ve hapishaneye gitmekten hiç ama hiç hoşlanmaz. Ama o gidişlerinde diğerlerinde olmayan farklı bir şey olur. Göreceği mahkumların isimlerini karıştırır ve aslında yıllardır beklediği gece gündüz aklından çıkaramadığı kişiye rastlar. Bu karşılaşma Filistine hem davasını hatırlatır hemde benliğini.
Kitap Yorumu
FilistinAbdullah Galib Bergusi · Ekin Yayınları · 20231,338 okunma