2021 2. kitabı
Okunma: 04 Aralık 2021 08:42
•Kitabı beğenip beğenmediğimden önce çeviriyle alakalı beni rahatsız eden bir iki konudan bahsetmek istiyorum. Birincisi; Çeviri. Ya da editörün dikkati. Kitabı okurken bir geniş zamanla okuyorum bir şimdiki zamanla. Acaba ben mi yanlış okudum diye bir kaç defa cümlenin başına dönmek zorunda kaldım. İkincisi, çok fazla yazım ve imla hatası vardı. Yani çevirmen dışında kimse okumadı mı bu kitabı basılmadan önce merak ediyorum. •Kitabın genel havasına gelirsem de. Aynı olayları karakterlerin kendi bakış açılarıyla okumak güzeldi. Yapılan haksızlıkların dönüp dolaşıp bizim de başımıza geleceğini göstermesi açısından başarılıydı. Ursa ve Maren’in nasıl bir noktaya geleceğini merak ederek heyecanlı bir şekilde kitabın sonuna sürüklendim. Bazı noktalar kör göze parmak gibi gelse de ben #KadınlarAdası nı beğendim. Kadınlar AdasıKadınlar Adası
Kadınlar AdasıKiran Millwood Hargrave · İthaki Yayınları · 2021701 okunma
Ben çok üzüldüm şu tercüme olayına hatta kızdım, yazar adına kızdım, bir emeğin bu kadar heba edilmiş olmasına. sonra bundan rahatsız olan bir ben miyim diye bakınayım dedim, yorumunuzu görünce düşüncelerim ancak bu kadar iyi ifade edilirdi diye düşündüm. sonrasında pek çok kişinin aynı şeyden şikayet ettiğini görünce kendi adıma sevindim sıkıntı bende değilmiş diye iyi günler
Keşke aynı şeyleri kötü anlamda hissetmeseydik. daha dikkatli davranılsa da okuyucu bu duygulara kapılmasa. Sevgiler 🌺