···Okunma: 12 Aralık 2021 13:07 Yıl sonu kitap okuma hedefimi hile ile doldurmaya karar verdim. Kütüphanemde en ince, en büyük puntolu ve hatta yarısı resimli masal tadında bir kitap seçtim. Amaç okudum diye bir tik atmak Kitap bir saati bulmadan bitti fakat ben allak bullak olmuştum. Bir masal sanıp başladım ama her cümlesi insanın kendini sorgulayan muhtesem bir kitap buldum. Ertesi gün elime kahvemi aldım, masama geçtim , notlar ala ala tekrar okudum. Hiçbir cümleyi kaçırmak istemeden , ne anlattığını düşüne düşüne...
1998 Nobel Edebiyat Ödülü almış kitapta, çizimler Birol Bayram’a ait. İnanılmaz akıcı ve sıcak bir kitap. Psikolojik,romantik ve toplumsal alt metinlerle dolu.Düşünmeye ve kendi bilinmeyenlerini bulmaya itiyor kitap..
Başlangıçta kral ve sarayında yaşanan sistem ve bürokrasi eleştirileri sanki günümüze birebir uyuyor. Sonrasında zaten masal başlıyor. Kitap öyle bitiyor ki akılda sorularla kendi bilinmeyenimize dogru gidiyoruz.
Ben bayıldım, sanırım Küçük Prens döngüme yeni bir kitap eklendi. Herkese kesinlikle okumasını tavsiye ediyorum. Muhtesem bir kitap