Eğitim Sorunsalı
2021 4. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2021 16:03
Kitap okuduğunu anlayabilen özellikle düşünce ve fikir yazıları üzerinde çıkarımda bulunabilen, salt roman okuma dönemini geride bırakıp fikri yaşantısını beslemeyi öğrenen kısaca aydınca bir tutum geliştirmiş herkes tarafından dikkatle okunmalıdır. İçeriğinde eğitimin farklı bakış açılarından değerlendirilmesi ve derlenmesi bulunuyor. Yeni bir bakış açısı olmasa da size yeni yollar açabilir. Spesifik olarak işin içinde olan üniversite öğrencilerine ve öğretmenlere(Meb,yök,özel) şiddetle tavsiye ederim. J. Dewey ve Ivan Illich bu iki kişinin fikirleri özellikle modern ve postmodern çağın dikkate alınması gereken fikirleri. Okul artık sorgulanmalı ve hizmet ettiği kurum açığa çıkarılmalıdır. Eğitim kimsenin propoganda yaptığı beyin yıkayıp kendine yandaş yetiştirdiği yer olmamalıdır fakat tanımı gereği eğitim istendik davranış geliştirme yeridir bu da temel olarak iktidarlara kısacası dünyayı kaosa sürükleyen zihniyetlere bir toplumu şekillendirme ve değerlerini hatta insanlığını yok etme fırsatı verir. Özellikle bu durum Doğu ve Asya coğrafyalarında sıkça kullanılıyor. Herkes eğitimin ne olduğuna ve ne olması gerektiğine karar verdiğinde her şey eğitimden daha anlamlı hale gelecektir. Söylenecek çok şey var ama anlayan pek yok olsaydı böyle olmazdı değil mi?
Felsefe
Eğitim FelsefesiVeysel Sönmez · Anı Yayıncılık · 201520 okunma