2021 51. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2021 00:00
İyi Misin?, #kitapyorumu . "Gün olur,alır başımı giderim, Denizden yeni çıkmış ağların kokusunda. Şu ada senin, bu ada benim. Yelkovan kuşlarının peşi sıra." . Barış, öfke kontrol sorunu olan bir psikologtur. Bu sorunu yüzünden meslekten uzaklaştırılır ama inzivaya çekildiği evinde, takma isimle, arkadaşının dergisinde Güzin abla misali insanların sorunlarını çözmeye çalışmaktadır. Tek arkadaşı derginin sahibi olan Sinan'dır. Ancak bu inziva sırasında üst komşusu olan Zeynep adında güzel ama bir o kadar garip kızla karşılaşır. Zaynep'in gizemleri onu kendine çeker. Ancak bir gün Hamsa isimli biri işlediği cinayetleri anlatan bir mail atar. Ve bu mail son olmayacaktır. İşleyeceği her cinayet öncesi bir mektup veya mail atar Barış'a. Sonrasında ise asla tahmin edemeyeceğimiz olaylar silsilesi başlar. . Mitoloji ile harmanlanmış, aralara çok güzel şiirlerin eklendiği, psikolojinin de eksik olmadığı soluksuz bir polisiye. İsminden kişisel gelişim sandığım ama tamamen yanıldığım bir kitaptı. Tabi okurken kendimi sorguladığım bölümler yok değildi. . Hamsa'nın öldürdükleri, birilerine ciddi kötülükler yapan insanlar. Bir kurgu olsa da bu anlatılanlar maalesef bir yerlerde yaşanıyor ve yaşanmaya devam ediyor. Okurken beni en çok üzen konu bu oldu. Bazen Hamsa gibilerin olmasını dilemedim değil. . Sonunu asla tahmin edemedim, benim için büyük süpriz oldu. Psikolojik rahatsızlıklar konusunda kısa kısa bilgiler vermesini ayrı sevdim. Akıcı dili ve sağlam kurgusu ile bir çırpıda okuttu kendisini. Ben yorumu biraz geciktirsem de bir kaç gün içinde okuyup bitirdim. Yerli polisiye türünde favorim oldu diyebilirim. Kesinlikle tavsiyemdir. . Sayın yazarım kaleminize kuvvet. Bu tür ile de yazmaya ne kadar yetenekli olduğunuzu tekrar göstermiş oldunuz. Tebrik ederim. Nice kitabınızda buluşmak dileğimle. . Kitaplı ve huzurlu günler.
Roman
İyi misin ?Gülbahar Bilgin · Feniks Kitap · 202117 okunma