2021 23. kitabı
#coya Ah ben bu kitabı anlatmayı nasıl başarabilirim bilmiyorum Coya henüz dünyaya gelmeden aile fertleri İspanya dan surgunle Osmanlı devletine sığınıp önce Manisa sonra Izmir e yerlesip orada yaşamlarını sürdürmeye devam eder.Burada ticaretle uğraşan hali vakti yerinde bir ailedir. Bu kitapta din çatışması yuzunden imkankız aslında insanların imkansızlaştırdığı Müslüman bir genç ve Yahudi bir genç kızın zorlu aşkına tanıklık ederken insanların nasıl bencil ayrımcılıklara takildığına hala inanamiyorum. Coya ask evliliginden meydana gelen bir çocuk degildi belkide buyuzden en cok aşkı istedi hayatında.Buyuzden Ali ye gonlunu kaptirdi. Ali nin ailesi Coya yı yahudi olduğu için Coya nın aileside Ali müslüman olduğu için bu ilişkiye şiddetle karşıdır.Ayrı dinlere mensup olmaları onların en buyuk imtihanı olurken bir cok zorluk onları bekkiyordur artık.Peki bu aşkın sonu nemi oldu dersiniz?Onuda kitapta bulabilirsiniz. 1940. Ve 1950 yıllarda yaşanan olaylara da değinen yazarımız gerçek bir yaşanmışlığı onumuze seriyor. Her gecengun beni benden alan kitaplar okumanın sevinci ile yeni bitirdigim kitabı rafa kaldirmadan once kitabin insanda nasil guzel bir etki biraktigini soylemeden gecemeyecegim.Severek okumaniz dilegi ile @bgmfirat #coya @perseusyayinevi #masalkitapligii
CoyaBegüm Fırat · Perseus Yayınevi · 20219 okunma