İncelememi Türkçe yazacağım. Kitap Azerbaycan türkçesiyle yazılsa da, yazarı azerbaycanlı olsa da, olaylar tamamen Azerbaycan sınırları dahilinde geçmiş olsa da. Çünkü herkesin bilmesini isterim.
Kitabın sayfa sayısı 74. Pdf olarak okuduğum için. Bir nefese okunacak kitap. Ama benim sağlığımla alakalı, son zamanlar kitapları zamana yayarak okuyorum. Yani yukarıda okuduğum süre sizi yanıltmasın. Bu kitabın kalitesiyle hiç ama hiç alakalı değildir.
Gelelim kitabın ele aldığı konuya.
Ermeni vahşeti!
İşkencenin boyutlarını yalnız bi vahşi bu kadar aşa bilir. Hani Çin İşkencesi okuduysanız, şu vahşetin yanında gölgede kalır. Ha ben hep ne derim?"Acı kıyaslanmaz" Ama kitabı okumak için çelikten sinirleriniz olmalı. Bir de düşünün yani bunu yaşadı soydaşlarım. Beni az ama çok azcık sakileğen, şu vahşetin intikamının alınması. Ama gel gelelim ki, o acıyı tatmış olanların yarası hiç bir melhemle sakinleğemez.
Kitabı "okuyun" mu desem, "sakın okumayın"mı desem... Kararsızım. Sinirlerinizden eminseniz, mutlaka okuyun ama.
Yani sonuç; İÇİM YANDI!
Evet canım. Ağır. Dedim ya, acı kıyaslanmaz. Ama Xocalı da yaşananlar, Hocalı Soykırımı, tek kelime ile VAHŞET! Okurken bile sinirlerim harab oluyor, bir de bunu yaşadı insanlar.