Çin İşkencesi

Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

2025 79. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2025 08:31
Bu kitabı bir dostumun tavsiyesi ile okudum. Okumaya başlarken kitabın adının Çinlilerin yapmış olduğu işkencelere benzetilerek verildiğini düşünmüştüm oysaki kitap baştan sona kadar Çinlilerin Türkistan’da yaşayan Müslümanlara yapmış olduğu işkencelerden bahsediyor. George OrwellGeorge Orwell ‘un Hayvan ÇiftliğiHayvan Çiftliği ‘inde komünizmin gerçek yüzünü anlattığı gibi Emine ŞenlikoğluEmine Şenlikoğlu hanımefendi de bu kitabında komünizmin gerçek yüzünü çok güzel anlatmış. Kitap Çin’de yaşanan devrim öncesinde ve sonrasında insanların nasıl aldatıldıklarını, nasıl birbirlerine düşürüldüklerini anlatıyor . En önemlisi de yıllardır süren ve tüm dünyanın görmezden geldiği Doğu Türkistan’da Müslüman Türklere yapılan işkencelerden bahsediyor. Ben çok beğenerek okudum, okumanızı tavsiye ederim.
Alıntı
Puan vermedi·212 syf.·
2021 163. kitabı
Maalesef kanım bu yazara hiç ısınmıyor. Gördüğüm ilk anda bir soğukluk hissettim, nedenini inanın ben de bilmiyorum. Düşünceleri sürekli eleştirilen Emine Şenlikoğlu'ya karşı olmadım çünkü henüz
Siyaset
2021 23. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2021 17:30
Spoiler ola bilir! Kitabı elime ilk aldığım andan beni içine aldı desem, yalan olmaz. İlk satırından alıntıladım, o kadar yani. Eğer her iki satırından birini alıntılamak için çıkmasam, bir güne bitire bileceğim kitaptı. Hatta, bazen kendimi zor tuttum, spoiler ola bilir diye. Beynim matematik yönümlü olduğu için ezberi sevmem. Belki bundandır ki, Tarihin yalnız edebiyat yönünü öğrendim hep. Çok duydum, Çinin müslümanlara olan zulmünü. Ama duyduğum kadarıyla kalmışdı desem.... Ama kitabı okudukça aydınlandı düşüncelerim. Bir zamanlar Xocalı soykırımında esir düşmüş soydaşlarımı hatırlattı bana okuduğum olaylar. Ama itiraf etmeliyim ki, soydaşlarımın yaşadıkları yanında hafif kalmış. Ha, bu demek değil ki, Çin işkencesi hafifmiş. Asla, yaşayan bilir. Binde biri kadarını bile yaşayanlar dünyaya asla gelmemiş olmak ister. Yüreği zayıf olanlar dayanır mı bilmem. Ben okudum. İyi ki de okudum. Hatta, bir sürü alıntı paylaştım. Şiddetle tavsiye edeceğim kitaplardan... Kitabı okumam için vesile olan La Perduta GenteLa Perduta Gente ve @ovodsever na teşekkür ederim.
2023 13. kitabı
İnsanlar, insanlar tarafından köleleştiriliyor! Halbuki kulun, kula köle olması günahtı... Ne acı bir hayat ki insanlar sevdikleri tarafından imtihan ediliyor. 'Milletin içinde sevdiğim kız yüzüme tükürünce dünyam karardı'. Demişti. Hayatın kanunu bu ya hep en büyük tokadı sevdiklerinden yersin. İşte dünya bir zindan insanlar mahkûm...
2019 124. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2019 23:29
Kitabı okurken nostalji yaptım resmen. Sanki eski Rambo filmlerini izliyor gibiydim, sahneleri çok benzettim. Ya da Diyarbakır cezaevinde olan olayları. Sırf bu yüzden hiç inandırıcı gelmedi. Ama ne hikmetse hala okuyorum 🤷‍️
2022 2. kitabı
Kitabı sınıftan birinin hayatımda en etkilendiğim kitaptı demesiyle kitabın peşine düştüm . Bu kitabı okumadan önce rejimler hakkında hiçbir bilgim yoktu. Kitabı okuduktan sonra araştırmaya başladım . Müslümanları uyanmaya çağıran Emine şenlikoğlu bu kitabında sözde Müslümanlarada ağır sitemi var
unutulmayan beyin oyunları
2021 15. kitabı
Bu kitabın benim hayatımda çok çok önemli bir yeri var. Ortaokuldaydım sanırım bu kitap bana doğumgünümde hediye geldiğinde. O kadar sürükleyiciydi ki bir nefeste okuyup bitirmiştim. Özellikle yalnış hatırlamıyorumdur inşallah. Hücre de bir damlayla yapılan işkeceler, normal hayatta bir damlanın umrumuzda bile olmayacağını ama o hücre de durmadan akan o damlanın çivi sesi gibi beyinle oynaması, çölde gözleri kapanmayacak şekilde güneş ışığına maruz bırakılarak göz bebeklerinin eridiğine şahit olmak, bu kitabı ben hiç unutamadım. Şuan kaçıncı baskısı var, hangi yıllarda bu baskılar dağıtıma çıkarıldı bilmiyorum. Ama ben bu kitabı 14-15 yıl önce okudum
2021 60. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2021 13:00
"Allah'ı seven ,O'na secde etmeden nasıl kul olur?" Hemen o gün namaza başladım. Namazdan sonra doya doya dua ettim: _Ya Rabbi!Geçte kalsam huzuruna geldim.Çektiğim işkenceleri,işlediğim ........lerin bedeli kabul et.Beni de lutfuna al Allah'ım!
2018 17. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2018 04:16
Emine ŞENLİKOĞLU'ndan Allah ebeden razı olsun. Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki; ben daha öncesinden bu kitabı biliyordum. Belgesel tarzında çinlilere has işkence yöntemlerinden bahsediliyor
Din
2017 50. kitabı
1- suçlunun kafası kazınırmış ve suçlu bir direğe hiç hareket edemiyeceği şekilde bağlanırmış...ve üstten damlalar halinde soğuk su damlatılırmış...damlalar bir süre sonra balyoz etkisi yaptığından adamın delirmesi sağlanırmış... 2- suçlunun göz kapaklarına iğne batırılırmış...ve adam bir süre sonra daynamayıp gözlerinin kapatır ve kör olumuş...(adamın biri 2 günün dayanmış en sonunda gözlerinden kan gelmiş ve kapatmak zorunda kalmış) 3- suçlu 10 metre karelik bir odaya kapatılırmış...ve burdan hiç çıkartılmazmış...yemeği düzenli olarak verilen adam tuvalet olmaması nedeniyle tuvaletini odanın bir kenarına yapmak zorunda kalırmış...bir süre sonra yaptığı dışkı ve idrarların zehir salgılamalarından dolayı adam zehirlenerek ölürmüş...
Tarih

Emine ŞenlikoğluYazar · 87 kitap
İslamî içerikli kitap ve roman yazarlığı ile konferansları ile tanınır Emine Şenlikoğlu, 1953 yılında doğduğu Giresun-Dereli-Anbaralan köyünden çok küçük yaşta iken Adapazarı'na, oradan da ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti ve gençlik yıllarında araştırmacılığa başladı. Öncelikle Hristiyanlık dini ve İncil üzerine araştırmalarda bulundu. Sonraki yıllarda yoğunlukla İslam dini üzerine araştırmalar yapmaya başladı. İslamî temel ilimlerden olan fıkıh ve akait üzerine çalışmalar yaptı. 1984 yılında yazdığı ilk kitabından (Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar) dolayı yargılandı. 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İlâhiyatçı, gazeteci yazar Recep Özkan ile evli, iki çocuk annesidir. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Emine_Şen...