···Okunma: 16 Aralık 2021 22:20 Tarihe bir yolculuk yapmak istiyorsanız Amin Maalouf kitapları birebir diyebilirim. Okuduğum ikinci, kendisinin yazdığı bu ilk romanıyla görüyorum ki bu işi oldukça iyi yapıyor. Daha önce Semerkant'ıyla İran'a yaptığım yolculuğu bu sefer Endülüs, Fas, Mısır, Tunus, İtalya gibi ülkelere yaptım hem de 1500'lü zamanlardaki hâllerine olacak şekilde. Çıktığım yolculuğun başları biraz sıkıcıydı yani kitabın başlarında konuya girişim, konuyu algılayışım kolay olmadı ancak kitap ilerledikçe akış hızlandı ve kitaptan aldığım haz da arttı. Başkahraman Hasan'ın farklı kültürlere olan seyahatine şahitliğim, o dönemde yaşananların içinde kendimi hissedişim açısından kitabın gücü oldukça iyi. Aynı zamanda burada yazarın bilgi birikiminin büyüklüğünün de takdire şayan olduğunu belirtmek isterim. Kısacası her ne kadar ilk okuduğum Semerkant kadar başarılı olamasa da ayrıca okunması çok kolay olmasa da bu kitap okunmayı kesinlikle hak ediyor. Özellikle tarih sevenlerin, tarihe farklı açılardan bakmak isteyenlerin okuması gerekiyor. Sevdiklerim arasında yerini almıştır.