···Okunma: 17 Aralık 2021 22:37 Lou Andreas- Salomé. Rus asıllı yazar ve psikanalist.
Öykünün adı arayışlar ve ana karakter Adine'nin kendi içindeki arayışlarını anlatıyor. O zamanın koşullarına göre kadınların önemli bir şeyler yapabileceğine inanan yok sanırım. Bu dayatılan düşünce sistemi onu kendi içinde hem de aşık olduğu kuzenine karşı da bir yetersizlik içerisine düşürüyor. Kuzeni Benno bir ruh sağlığı doktoru. Onun alanındaki gelişmişliğine, bilgisine sürekli olarak hayranlık besleyen Adine kendi içinde kapanmasına neden oluyordu. Benno'ya olan aşkını bir şekilde anlamasını sağlayıp nişanlanmaları ve sonrasında istenmeyen olaylar gelişmesi, Adine'nin de kendini başka bir ülkede eğitimine ve kişisel gelişimine adaması hayatının daha kolay olmasına elverişli oldu. Sanata olan ilgisi ve yeteneği onu kendi içinde doyuma ulaştırdı. Sevdiği işi yapmayı ve kendi potansiyelinin farkında oluşu ona dayatılan bütün sığ düşünceleri yıkması her açıdan ilham olduğunu düşünüyorum. Adine'nin düşüncelerinden çoğu zaman kendimi gördüm. Salome ile tanıştığım ilk kitap olması akıcı ve özgün dili etkiledi. Okunması gereken kısa güzel bir öykü.