·141 syf.····Okunma: 18 Aralık 2021 20:24 Sırça köşk, benim Sabahattin Ali'nin kaleminden okuduğum ikinci kitabı. Sırça köşk 14 hikaye ve 4 tane masaldan oluşuyor. Bir zamanlar yasaklanmış olan sırça köşk hikayesi ismini 'Sırça köşk' adlı masaldan alıyor. Sabahattin Ali, sırça köşk hikayesnde daha çok toplumumuzun sorunlarını ele alıyor. Ben gerçekten çok beğendim hatta her hikayeye başlamadan önce ister istemez 'acaba Sabahattin Ali bu hikayede toplumumuzun hangi sorununa değinecek' diye düşünüyorsunuz. İlk defa Sabahattin Ali okuyacaklar için tabii ki ilk başta en çok okunan romanlarını okumalarını öneririm. Mesela ben 'Kürk mantolu Madonna' kitabını okumuştum ve aradan uzun zaman geçmesine rağmen hâlâ etkisinden çıkamadığım bir kitap.
Kitapta sanırım en sevdiğim şeylerden bir tanesi de her hikayeyi ve masalı okuduktan sonra, sizi bir sorgulamaya ve farkındalığa itmesi. Tavsiyem çevrenizde bu kitabı okuyan birisi varsa hikayeleri teker teker tartışmanız. Çünkü, tek bir bakış açısından değil de karşınızda ki kişin de baktığı yerden bakmak, Sabahattin Ali'nin anlatmak istediğini daha kolay bir şekilde anlamanızı sağlayacak. Ve her hikayenin sonunda o hikaye hakkında ki görüşlerinizi ve ne anladığınızı yazmak da kitaptan epeyce bir verim almanızı sağlayacaktır.
Gayet güzeldi