Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 16 Ocak 2022 08:25 Neden kitap okumalıyız, kitap ne işe yarar, bu sorulara cevap veren mükemmel bi kitap.
Artık kitap okunmayan ve itfaiyecilerin yeni görevinin kitapları yakmak olan bi dünyada, bir itfaiyecinin uyanışı. Gerçi sonunu daha bilmiyorum. Çünkü bu incelemeyi 84. sayfaya gelince yazıyorum.
Niye???
Bu kitaptan nasıl alıntı yazılır ki.
Her paragraf ayrı alıntı ama 78 ile 84. sayfa arası itfaiye şefi Beatty'in konuşması tamamen alıntılanmalı.
Yinede şu cümle güzel bi özet bence:
"Okullardan denetmenler, eleştirmenler, bilgili insanlar ve hayal gücü kuvvetli yaratıcılar yerine koşucular, atlayicilar, yarışçılar, vasıfsız işçiler, baskıcılar, kapkaççılar, havacılar ve yuzuculer çıktıkça 'entellektuel' kelimesi tam da hak ettiği şekilde küfür haline geldi tabi"
İncelemeye kitabı bitince devam etmek istedim.
Her yaşta okunması gereken bir kitap, çünkü her yaş için ayrı ayrı üzerinde konuşulabilir.
Ortaokul çocuğu için kitap okumanın ve kitapların önemi, liseliler için doğruluk ve ne olursa olsun doğrunun peşinden gitme, 18 sonrasi gençler için bulunduğumuz toplum için ne yapıyoruz, ne yapmalıyız fikirleri ve benim gibi orta yaş veya üstü için bütün bu kritiklerin sonucu olarak ütopya bir topluma nasıl ulaşılır distopyalardan nasıl korunur.
!!!!kesinlikle okunmalı listeme bir kitap daha!!!!