2021 25. kitabı
Afganistan'a dair e günümüze kadar yayılmış olan günlük trajik yaşam tarzlarını iki ana kadın karakterin perspektifinden bakma şansı yakaladım. Okunması çok kolay ve kapağını kapattıktan sonra aslında hep sizin o kitabı aklınızda açık tuttuğunuz gerçeği de var tabi. Afganistan da ya da herhangi bir yerlerde kaç Meryem ve Leyla yaşıyor bu durumu kim bilir? Gerçekten daha çok dua etmek lazım. İnsanlara insan olmayı öğretmek ve bir diğer önemli olan nokta ise dini yozlaştaştırmamak.Peygamamber Efendimiz İslam'ı yaymak için bu kadar emek sarf etmişken, insanların buna sahip cikamamasi (egitimsizligin de katkısıyla ) ve insanlari yanlış yönlendirmesi kabul edilemez. Özellikle Raşit adlı karakter hakkında söyleyebileceğim de tam olarak bu. Her ne kadar kendisini eğitimli ve dini bir adam olarak görse de kendisinin insan ve ahlak değerlerinden yoksun. Ve Raşit gibi milyonlarca adamın olduğu sokakta Meryem ve Leyla nin hayatta kalma çabasını izlemek oldukça zordu fakat bu okuma tecrübesini yaşadığım için çok memnunum.
Bin Muhteşem GüneşKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 2026119,5bin okunma