2021 57. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2021 14:26
Ne İçin Varsan Onun İçin Yaşa , Bana göre kesinlikle çok doğru ve üzerinde saatlerce kafa yorulabilecek bir cümle, bu yüzden çok anlamlı bir isim kitap için. Roman birebir yazarın kendi hikayesi olduğu için sözlerimizi biraz daha seçerek kullanmamız daha doğru olur diye düşünüyorum. Ayrıca Hikmet Anıl Öztekin yaşam tarzı veya da hazırladığı video içerikleri bakımından sevdiğim ve takip ettiğim birisi kitabı da bu yüzden okumayı tercih ettim, ancak kitap tamamen bir roman tarzında değil de kendi defterinize aldığınız notları toparlamışsınız gibi ve bence bu notlar kitap hâline gelmeden önce sanki daha fazla yoğrulmalıymış. Genel olarak sakin ve bir çırpıda bitebilecek bir kitap, ama kitabın yazılmasındaki amaç insanı düşünmeye ve hayatını sorgulamaya sevk etmek ve yazar bunu çok açık ifade ediyor pek çok yerde. Ancak seçilen kelimeler ya da benzetmeler o kadar sıradan ki üst paragrafı okurken devamında ne geleceğini çok rahat tahmin edebiliyorsunuz. Belli bir okuma alışkanlığı kazanmış biri için pek de verimli olduğunu düşünmüyorum bu yüzden. Özellikle belli noktalardaki edebi benzetmeler aşırı yetersiz geldi. Buna rağmen kitabın son 10 15 sayfası tamamına göre çok daha kuvvetli tamamlanmış. Bu yüzden kapağını kapattıgınızda ben ne okudum dedirtmiyor en azından. Kişisel gelişim ya da hayat planlaması açısından bakacak olursak yazım dili ve içerik kesinlikle yetersiz . Benim okuma alışkanlığımda üslup ve konum olarak çok ağır olabilecek okumaların arasına bu tarz daha sıradan kitapları koymak vardır ama bu sefer yanlış tercih yapmışım. Okunacak çok fazla eser var ve bu kitap olmasa da olurmuş. ( Kendime not tanıtımı çok fazla yapılan kitaplardan uzak durma ya devam etmelisin. )
Ne İçin Varsan Onun İçin YaşaHikmet Anıl Öztekin · Destek Yayınları · 20217,7bin okunma