2017 12. kitabı
Okunma: 16 Mart 2017 15:54
Ferrari'sini Satan Bilge.. Kitap ismindeki özgünlüğü kitabın içeriğinde beklesem de tam olarak umduğumu bulamadım. Çoğu kişisel gelişim kitaplarıyla hemen hemen aynı içeriğe sahip olması ayırt edici bir özellik teşkil etmiyor. Bu yüzden biraz beklentinin altında kalıyor diyebilirim çünkü çoğumuzun aşina olduğu "değişmeyen tek şey değişimdir" sözünü doğrulamaya çalışıyor ve bu değişimin anahtarının içimizde olduğunu bize göstermek istiyor. Kitabın tamamı iş arkadaşı olan iki yakın arkadaşın diyaloglarından oluşuyor. Yoğun iş stresi, hayat kovalamacası içinde yaşayan ve ana iki karakterden biri olan Julian'ın duruşma sırasında kalp krizi geçirip hastaneye kaldırılmasıyla kitap başlıyor. Sonraları hayata tutunmaya karar veren karakterimiz Hindistan'a gidip orada Sivana Bilgeleriyle karışılaşıyor. Uzun zaman boyunca Sivana Bilgelerinden aldığı öğretileri başka insanlara aktarma sözü vererek evine dönüyor ve fazlasıyla ihtiyacı olduğunu gördüğü yakın arkadaşına öğrendiği ilkeleri aktarmaya başlıyor. Sadece bir gecede bütün bildiklerini arkadaşına anlatıyor Julian, bu zaman diliminin daha uzun tutulması iyi olabilirdi. Julian'ın öğrendiklerini aktardığı aşamada kitap çoğu zaman kendini tekrar ediyor ve bu durum okuyucuyu biraz sıkıyor. Genel olarak tam anlamıyla okunmaz diyebileceğim bir kitap değil, eğer bu gibi konular üzerinde düşünmeye zamanınız yoksa okuyabileceğiniz bir yazı. Hoş anekdotlar barındırıyor ve zihinsel rahatlama, içsel değişimin temeli niteliğindeki teknikler denenebilir. Keyifli okumalar! :)
İlişkiler
Ferrari'sini Satan BilgeRobin Sharma · Pegasus Yayınları · 201223,7bin okunma