2021 23. kitabı
Okunma: 08 Mart 2021 00:55
Bu Ülke - Cemil Meriç Cemil Meriç, fikrî doygunluğunu kalem ile paylaşan ve bunu da biz okuyuculara tüm açık hatlarıyla yansıtan bir yazar. Esasında Meriç’i tanımlarken, belirli kalıp cümleler ile anlatmak, onun düşünce sistemine ters olabilir. Çünkü tüm fikirleri bünyesinde barındıran ve bunları belirli süzgeçlerden geçirip de aktaran bir düşünür kendisi. Bu Ülke, çağımızın ve tüm çağların düşünce zaafına meydan okuyan bir kitap. İsmi belirli bir ülkeye mensup gibi görünse de kapsayıcılığı ilk sayfalardan çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriliyor. Okuduktan sonra kitaplığa hapsedilen değil, belli yaşlarda belli okuma kültürleriyle tekrar okunması gereken bir kitap. Her okuyuşta fikir sancılarınızın daha azalacağını düşünüyorum. Çünkü Bu Ülke, anladıkça anlam kazanan bir eser. Bu eseri Sevgili kitapzanem ve @gelin_hanum ile keyifle okuduk. Bu yolcukta bana eşlik ettikleri için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum Birkaç alıntıyı da buraya bırakıyorum: • “Bana sorarsan kütüphanene dön, yani kitap ol. Aydınlan ve aydınlat.” • “Geceleri ölüm konuşur karanlıklarda.” • “Ruh, yazının icadından beri ölümsüz.” • “Düşünce bir köprü; kıldan ince, kılıçtan keskin... Kalabalıklar geçemez üzerinden.” • “İzm’ler idrakimize giydirilen deli gömlekleri. İtibarları menşe’lerinden geliyor. Hepsi de Avrupalı.” • “Kavga, insanla kader arasında değil artık, insanla kelime arasında.” Kitapla ve sevgiyle kalın
Bu ÜlkeCemil Meriç · İletişim Yayınları · 202425,4bin okunma
En güzeller arasında 🕊