İKİ SEVGİ: …….Ben Sevgiyi .........
Ben sevgiyi, önce içine yuvarlandığımız, sonra da dışına yuvarlandığımız bir durum olmaktan çok, büyüyerek içine girebildiğimiz bir durum olarak düşünmeyi yeğlerim. Ayrıca bir tek insanın tarifiyle, ya da talepleriyle sınırlandırılamayacak bir şey olduğuna inanırım. Her sevgi ilişkisinin en az iki tarafı vardır. Sevgi ifadesi, en temel insanî güvencelerin başında gelir. Serbestçe ve şartsız olarak verildiği zaman bir ilişkiyi ancak güçlendirebilir ve ona daha fazla amaç katar. .
Sayfa 24 - İnkılâp Kitabevi, 1989, Çeviren: Belkıs Çorakçı·Kitabı okudu
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek alıntılar: “Nereye gittiğini bilmiyorsan, derin bir bağın yok demektir. Olsaydı öğrenirdin." (( Defterler ; Nilgün Marmara ) “Kalbinde sevgiyi bir yücelik sebebi eyle.” ( Mevlana Celaleddin-i Rumi ; 1000K’den )
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: “Sevgi sabittir,kararsız olan bizleriz. Sevgi güvence verir, insanlar ihanet eder. Sevgiye her zaman güvenilir, insanlara güvenilmez.” ( #259779188 ) ✍️ Leo Buscaglia 📚 Sevgi İçin Doğmak 📖 ( 1000K’den alınmıştır)
Gnosei Seauton
Sevgi bitebilir tabii ki de ya da bir şekilde ilişki bittiği İçin sevgi de beraberinde son bulur… Önemli olan SEVGİ’den ve sevgi ilişkisinin içinden nasıl çıktığımız… Bu çıkış ne kadar ilkeli, vicdanlı, yine sevgi dolu bir çıkışsa o kadar iyi… Sevgi, çıkışta boşa çıkartılmamalıdır diye düşünüyorum. Sevgi ilişkisinden yuvarlanarak değil, yürüyerek çıkmalıyız.
Gnosei Seauton
Sevginin içine büyüyerek girememenin, sevgisini serbestçe ve şartsız olarak sunamamanın böylece sevginin “insani güvencelerden biri olmaktan çıkmasının dolayısıyla sevgilerin ilişkileri güçlendirememesinin ve ilişkilerde amaç eksikliği olmasının sebebi şu alıntıda ( #260778373 ) belirtilen bireysel eksiklik olmalıdır. Diye düşündüm, düşünüyorum. .
Gnosei Seauton
Bir sevme örneği: #123662595 .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı//m: #200785284 .
Gnosei Seauton
Alıntılarımdan TOP-100 listesi yapsam, bu alıntı, o listede olurdu büyük ihtimal. .