İçimdeki Müzik
2022 2. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2022 23:30
Çevremizde rastladığımız özel gereksinimli bireylerin fiziksel yetersizlikleri ile ilgilenmekten zihinlerinde hangi düşünceler ile savaş verdiklerine kafa yormayı genellikle ihmal ederiz. Hiç konuşamadığımızı düşünelim ve hatta hiç konuşamamak ile beraber jest ve mimiklerimizin de sınırlı düzeyde olduğunu düşünelim. Düşünceler zihnimizi örümcek gibi örer değil mi? Bu noktada "empati" duygusunu ön plana çıkaran yazar okurken farkındalık kazandırmayı da başarıyor. Gerçek bir yaşamdan alıntı olan kitap, Melody karakterinin anlatımı ile sunuluyor. Melody, her çocuk gibi özel bir çocuk. Verilen zihin yetersizliği tanısının aksine çok zeki. Başarmak sadece elinden geleni yapmaktan ibaret olmuyor. Çevresel etkenler en çok da özel gereksinimli bireylerin yaşamına olumsuz yansıyor. Melody'in yaşamı da bize bunu kanıtlıyor. Melody, seninle beraber güldüm, seninle beraber kızdım ve seninle beraber üzüldüm. Kitap tüm doğallığı ile duyguları okuyucuya yaşatarak özel gereksinimli bireyin hayatını en özel ve anlamlı haliyle sunmaktadır. Kesinlikle öneriyorum.
İçimdeki MüzikSharon M. Draper · Timaş Genç Yayınları · 202139,9bin okunma