2022 5. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2022 22:52
Kirke, Okeanos’un nympha kızlarından biri olan Perses ve Güneş Tanrısı Helios’un çocuklarından ilki. Doğduğu andan itibaran, güçlerinin olmaması, çirkin olması, sesinin insan sesine benzemesinden dolayı sürekli tanrılar arasında alay konusu olmuş. Bunlar kendi ailesi tarafından sevilmemesine ve hayal kırıklığına dönüşmesine de yol açmış. Kardeşlerinin doğumundan sonra, artık iyice gözden düşmüş ve unutulmaya yüz tutmuş olarak hayatına devam etmek zorunda kalmış. Mitolojik hikayesi böyle olan Kirke' nin başkaldırısı, bir ölümlüye aşık olması ile başlıyor. Sevdiği adamı elde etmek, onunla olmak için yaptığı şeyler, ilk kez Tanrıların dikkatini çekmesine neden oluyor. Bütün bunların sonucunda, Tanrıların huzurunda suçlu buluyor ve bir ömür Aiaie adasında sürgün hayatı yaşama cezası alıyor. Böylece hikayesi başlıyor. Kendi ağzından, bazen hızlı bazen yavaş geçen zamanını diniyoruz. Sayfaların akışına kendinizi kaptırırken, her kadının kendinden bir parça bulabileceği, hayatı, aşkı, evlat sevgisini, cesareti, umudu, umutsuzluğu ve bir çok şeyi okuyup, göz açıp kapayıncaya kadar romanı bitiyorsunuz. Mitolojiyle harmanlanmış, keyifle okunan, Kirke' nin her anından kendimize ders çıkarabileceğimiz güzel bir kitap.
Kadın
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,3bin okunma