Bunaldım :(
2022 7. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2022 02:40
Raci ve Aynalı Baba ile birçok tasavvufi konuyu ele alan roman ilk felsefi ve sürrealist romanımız olarak kabul ediliyormuş. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarından okudum. Günümüz Türkçesi fazla sadeydi. Eseri yazıldığı dönemdeki haliyle okumak istiyorsanız bu yayını tercih etmemelisiniz. Eser hakkındaki fikirlerime değinecek olursam, ilk olarak ne kadar bunaldığımdan söz edeceğim. Evet, bu bir tasavvufi aynı zamanda felsefi roman fakat mesele tam da bu, tasavvuf felsefesi... Hayata, insana, ruha dair söylenenlerin tümü bu eksende. Raci'nin yaptığı ruhani seyahatler ilk sayfalarda oldukça eğlenceli geldi çünkü seyahatler beynelmileldi. Çeşitli toplumlarda bulundu, kah bir hükümdar kah bir kurtarıcı rolündeydi. Eser sadece Raci'nin bu topluluklara, coğrafyalara yaptığı manevi yolculuklardan ibaret değildi. Arada durup Aynalı Babanın o pek hikmetli(!) sözlerini de okumak gerekiyordu. Yine de Raci'nin dünyanın en önemli düşünürleri ile bir araya gelip yaptığı yolculukları ve sohbetleri sürükleyiciydi. k:121619 Filibeli Ahmed Hilmi
Felsefe
Âmâk-ı HayalFilibeli Ahmed Hilmi · Antik Kitap Yayınevi · 200922,4bin okunma