···Okunma: 31 Aralık 2021 23:32 Baylar, bayanlar, büyücüler, cadılar, Seherbazlar dinleyin SPOİLER İÇEREBİLİR!Bu güzel Harry Potter serimizin 5. kitabı olan Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Voldi'yle ilgili haberleri dinlemeye çalışan Harry ile başlıyor.Dudley ve Harry'ye olan Ruh Emici saldırısı, Muggle'ların yaşadığı bölgede ve bir Muggle'ın yanında, Genç Yaşta Büyücülüğün Makul Kısıtlanması Kararnamesi'ni ihlal eden Harry, Dursley'leri dışarı çekip Harry'yi almaya gelen Moody, Lupin, Tonks, Kingsley, Doge, Diggle, Vance, Podmore, Jones, Grimmauld Meydanı 12 Numara, Black ailesi (Toujours pur), duruşma, Dolores Umbridge (Pembe cadı), D.O. , Çapulcularla bir anı, Grawp, S.B.D.'ler, Esrar Dairesi ve daha birçok şey var bu kitapta.En önemli yeri sona bıraktım ve "SIRIUS'UN ÖLÜMÜ".Harry'nin gördüğü rüyayla Sirius'u kurtarmaya giden Harry, Neville, Luna, Ginny, Ron, Hermione Testral'e binip Esrar Dairesi'ne giderler. Bir kehanet bulurlar. Harry kehanete dokununca Ölüm Yiyen'ler gelir. Harry kehaneti vermez. Düello yaparlar. Yoldaşlık gelir ve düelloya katılır. Sirius ve Bellatrix karşılıklı düello etmeye başlarlar. Bellatrix'in gönderdiği öldürücü lanet Sirius'un göğsüne isabet eder. Sirius'un yüzündeki gülüş daha silinmeden tülün arkasına düşer ama Harry o kadar bağırsa Sirius'u çağırsa da Sirius geri dönmez. Eveet bu en ağladığım sahneydi. Harry Sirius'u ne kadar görmek için yol arasa da Sirius geri dönemez. İlk defa bir kitapta ve filmde ağladım hiç beklemiyordum. Ağladığımı 906. ve 907. sayfanın tamamen ıslandığında fark ettim. Ne de olsa en sevdiğim kişi Sirius'tu. İyi okumalar.
BİR (YA DA BİRÇOK) ALINTI BIRAKACAĞIM:
"Ölmeye değer şeyler vardır!" (540)
-Sirius Black-
''...dışarı çıkınca her sınavın üstünden geçmeyelim, bir kere yapmak bile yeterince kötü.'' (802)