2021 17. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2021 05:34
Müslüman camiada çok rağbet edilen bir kitap olduğunu görünce bir tıp öğrencisi olarak okuyup incelemek istedim.Malesef olumlu yorumlar yapamayacağım. İçinde çok fazla Ayet ve Hadis geçmesine mukabil sağlık ile ilgili söyledikleri modern tıp ile tutarsız.arastirmadan bilmeden konuşmamalı bir musluman, ağzından çıkana dikkat etmeli. Ayrica ayetler hariç hiçbir kaynakça belirtilmemesi bu kitabın güvenilirliğini benim açımdan çoook düşük seviyelere indirmiştir. Koruyucu saglik için dese yazdiklarina bir yere kadar olabilir ama her hastalığın çaresine 3 günlük açlık artı acı kavunun suyu demessin be kardeşim :)
Sağlık
Gerçek TıpAidin Salih · Sade Hayat Yayınları · 20152,402 okunma
2.161 Gösterim
Kitabın birazını okudum ve kafam çok karıştı. Çoğunlukla modern tıbbi ilaçlara ve yöntemlere karşı. 🤔
Düşünen Kedi
Bir de doktoralara, verdikleri ilaçlara, kanıta dayalı tıbba guvenmiyorsun; bu ne olduğu belirsiz hiç bir kaynak göstermeyen kadınin söylediklerine inanıyorsun. Neymiş organik çözümmus, ilaçların yan etkisi tedavi edici özelliğinden daha fazlaymıs. Ok.
Düşünen Kedi
Yazdıklarına tamamen yanlış diyemeyiz. Az yemenin faydaları tartışılmaz bir gerçek ama hastalık ortaya çıktıktan sonra artık işi doktora bırakmalıyız. Şunun suyu bunun yağı ile olmaz bu iş.
Aynen. Su orucu denilen şey zararlı diyenler var. Göz yapayım derken kaş çıkartmak meselesi. Su orucu vücudda kitle oluşumuna sebep olur diyen var.