Puan vermedi·264 syf.····Okunma: 19 Ocak 2022 18:28 (Spoiler)
Yazar okuyucuya anlatmak istediği en büyük olgu:
Geleceğin ne tahmin ettiğimiz kadar kötü ne de tahmin ettiğimiz kadar iyi olacağını anlatmak istediğidir
Milyarlarca yıldır bu gezegende yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Bizden önce ve bizimle beraber nice türlerin nesilleri tükendi. Nice canlılar yaşadı ve öldü. Biz de yaşayıp öleceğiz. Yaşarken majör ölçekte çevremize etkilerimiz oluyor ve insanlık olarak da nesiller boyu minör ölçekte yavaş yavaş yaşadığımız gezegene etkimiz oluyor ve etkimiz günler geçtikçe çoğalıyor.
Bu yaşadığımız yüzyılda teknolojinin getirdiği avantajlarla yaşadığımız gezegene ne gibi yararlar ve zararlar verdiğimizi, gelecek 5- 10 yıllık içerisinde de verdiğimiz zararı majör bir şekilde bu sorunları çözüme kavuşturmassak ne gibi felaketlerle karşılaşabileceğimizi yazar belli kategorilerde bunu sistemli ve bilimsel verilere dayanarak dile getiriyor. Bu hepimizin sorunu ve çözümü de hepimizi ilgilendiriyor.
Kitapta bu sorunların;
neler olduğunu
ne gibi sıkıntılara yol açabileceğini ve
olası çözümleri veya
çözümlenemeyen sorunların bize getirisini
yalın ve sade bir dille anlatıyor.
Kitabı okurken; zaman zaman bilimsel verilerin yoğunluğuna bağlı olarak bağlamdan kopmalar olabilir. Ancak bu kısımlar kitapta az bulunuyor. Ayrıca ele aldığı başlıklar birbirlerinden çok farklı konular olduğu için her okurun ilgisini çekebilecek içerikler bulabileceğini düşünüyorum.
Okumanızı tavsiye ederim.