Puan vermedi·152 syf.····Okunma: 17 Ocak 2022 00:00 Her ne kadar negatif yönü çok olan bir kitap olsa da sevdiğim bir kitap oldu.
Kitap hepimizin az çok bildiği Truva savaşını, Truva’li kahin olan Kassandra’nın gözünden anlatıyor. Ama ne anlatma. Bir baştan bir sondan; zaman, mekan, kişi algısı olmadan. Mitoloji severim ve kitabın ağır olduğunu bildiğimden başlamadan önce bilgilerimi tazelemek için elimden geldiğince Kassandra, Truva savaşı vs ne bulduysam okudum. Buna rağmen okurken kitaptaki kişileri araştırmanın, kitabı okumaktan daha uzun sürdüğüne yemin edebilirim… Üstelik bazı karakterleri internette bulamadım bile, kim olduğunu taa kitabın sonunda anladım.
Genel olarak kitabı kısa sürede bitirmenizi tavsiye ederim. Zaten içerisinde de bölümler yok. O yüzden ne kadar okumaya ara verilirse o kadar karışabilir karakterler ve olaylar. İlk 25-30 sayfadan sonrası çok hızlı ilerledi benim için. Hem yazarın üslubuna alıştım hem de olaylar/kişiler oturmaya başladığından keyif almaya başladım.
Sonuç olarak mitoloji seviyorsanız ve devrik uzun cümleler gözünüzü korkutmazsa sevebileceğinizi düşünüyorum.