·728 syf.····Okunma: 17 Ocak 2022 11:03 Merhaba Dostlar.
Mavi Ay yorumu ile karşınızdayım.
Şu sıra türk yazarlardan şahane fantastikler okuyorum arka arkaya. Bu beni hem çok mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Malum algıyı ne kadar çok yıksak kârdır değil mi?
Mavi Ay'a başlarken kitap hakkında güzel duyumlar almıştım. Bu sebepten elime aldığımda kitabın hayli kalın olması beni hiç korkutmadı. Aksine, güzel yazıldığında kalın kitaplar okumayı daha çok seviyorum. Nitekim bu kitap da çok beğendiğim, keyifle okuduğum kitaplar arasına girdi. Yazarın kafasında eksiksiz bir düzende oturttuğu kurgusu gayet akıcı ve etkileyici bir şekilde kaleme alınmıştı.
Bir diğer beni etkileyen unsur ise yazarımızın hayal gücü oldu. Bu güne kadar okuduğum kitaplardan çok farklı ve kendine has olması artı puanlarıma artı puan ekledi resmen.
Kitabın üzerimdeki etkilerini ve beğenilerimi dile getirdiğime göre birazcık konusundan da bahsedebilirim.
Alara anne ve babası ile sıradan bir hayat sürerken bir gece bilmediği bir yerde uyanıyor. Üstelik sadece mekan değil kızımıza kendisi de yabancı oluyor. Nereden geldiğini, kim olduğunu garip bir şekilde hatırlamıyor. Bütün bu bilinmezliğin içerisinde yetmezmiş gibi dehşet verici bir olaya şahit oluyor. O sırada aynı yerde bulunan Zahir isimli genç tarafından alıkonuluyor. Zahir Alara'yı ormanın içinde bir grup insanın yaşadığı bir eve getiriyor. Genç kız kim olduğunu, nerede olduğunu ve kimlerin arasında olduğunu aynı anda sorgulamak zorunda kalırken öğrendiği şeylerin üzerinde yarattığı şok dalgasına teslim oluyor...
Alara'nın yerinde olsam sanırım ben delirirdim. O yine iyi idare etti. 2015 yılında yaşarken birden 1300 yıl sonrasına gelmiş olmak kabullenilir olmasa gerek. Sadece bu olsa yine iyi. Her biri ayın ayrı evrelerinden farklı güçler alan grupların arasında olduğunu öğreniyor. (Cereller, lezalar, Howcomlar, Avalonlar, Medullar)
Pekii bu grupların güçleri neler?
Alara neden özellikle bu zamana ve onların arasına geldi?
Ve en önemlisi, Neden Alara?..
Kitap boyunca Alara'nın uykuya dalarak iki evren arasında gidip gelmesini, yaşadıklarına anlam vermeye çalışmasını ve başından geçenleri okuyoruz. Tabii neler yaşıyor orasını söyleyemiyorum. Zaten neler yaşamıyor ki!..
Üstelik kitabın finali ikinci kitap için amansız bir heyecana ve beklenti dalgasına soktu beni
Zamansız kızımızın macerasına kaldığım yerden devam etmek için çıldırıyorum.
Heyecanlı, sürükleyici, etkileyici ve fantastik türünde gerçekten güzel bir kitap okumak istiyorum diyen herkese kesinlikle tavsiyemdir.