Immatura 1

11 Ocak 2021
Epsilon Yayınevi

2021 38. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2021 07:18
Merhabalar, bugün sizlere İmmatura serisinin ilk kitabı olan Mavi Ay'ın yorumunu getirdim. Başta gözümü korkutsa da 728 sayfalık kitap su gibi akıp gitti. Fantastik türünde kitap yazmak kolay bir iş değil ama asli atilgan oldukça başarılı bir şekilde kurgulamış, anlaşılır ve yalın bir dille kaleme almış. Kitapta dikkatimi çeken betimlemelerin uzunluğu ve tekrarların olmasıydı ama bu durum kitabı okumama ve sevmeme engel olmadı. Yazarın İlk kitabı olduğu için nazar boncuğu olsun diyelim. Kitabımızın konusuna gelince; Alara doktor olan anne ve babanın tek çocuğudur. En yakın arkadaşı Chloe ile aynı apartmanda oturuyor ve aynı okulda okuyorlardı. Alara bir gece hiç bilmediği bir yerde gözlerini açar ve bir kadınının öldürülmesine şahit olur. Tam çığlık atacakken bir el ağzını kapatır ve onu karanlıklara doğru çeker. Öldürüleceğini düşünen Alara karşı koymaya çalışır ama onu karanlığa çeken, kuzguni gözlü genç adamın hayatını kurtardığını anlar. Kendini tanıtan Zahir, Alara'yı ormanın derinliklerinde ki bir eve götürür. Küçük bir topluluğun yaşadığı evde bir şeyler farklıdır ve Alara kim olduğunu, adını hatırlamıyordur. Howcomlar, Cereler, Avalonlar, Lezalar, Medullar ve Melezler. Bu yeni insan topluluklarının ayın evrelerine göre oluşan güçleri olduğunu ve 3315 yılında olduklarını öğrenir. Alara, duyduklarını hazmetmeye çalışırken çalan alarm sesiyle kendi yatağında gözlerini açar. Gördüklerinin rüya olduğunu anlar ama gün boyu bu rüyanın etkisinden kurtulamaz. O günden sonra 2015 ve 3315 yılları arasında geçen rüyaları devam eder. Chloe ve karşı komşuları Bay Hoffman'ı da rüyalarında görmeye başlayan Alara'nın aklı iyice karışır. Bunların yanı sıra okulda yaşadığı tuhaf olaylar da eklenince Alara aklını kaçırmaya başladığını düşünür. Dört element, hayvanlar, kehanetler
2021 188. kitabı
Merhaba arkadaşlar sizlere çook güzel bir kitap yorumuyla geldim. . . Alara'nın hayatı.Alara tek çocuk olarak yaşarken birden hayatı değişir.Gördüğü rüyalar sayesinde hayatı alt üst olur.Bir gün o rüyanın içinde bulur kendisini o sesler o kişiler o belirsizlik.Yıl 3315 Alara gerçek hayata ulaşıcak mı? Yoksa hep o rüyaya mı bağlı kalıcak? Rüyalarını unutanlardan mısınız, yoksa her ayrıntısını hatırlayan ve içinde yaşıyormuş gibi hissedenlerden mi? Peki ya gerçek hayatınız; o, hangisi? . . Büyük savaşlar yaşanmıştı. İnsanlığın sonu gelmiş, yerlerine türler geçmişti. Üstelik bana da onlardan biri olduğumu söylüyorlardı, bilmiyordum. Kim olduğumdan bile emin değildim, Mavi Ay gerçekleşene kadar. Neredeyse mükemmel bir hayatım vardı. Sonra rüyalar ve şüpheler başladı. Rüya nerede bitiyor gerçek nerede başlıyor, kim dostum kim düşmanım artık bilmiyordum.Kim olduğumdan bile emin değildim, Mavi Ay gerçekleşene kadar. . . Fantastik türde yalın ve sade dilde güzel bir kitap.Yazarımız ise aşırı tatlı kendisini çok seviyorum.Çok iyi sıcak kanlı kitabıda kendi gibi güzel.Kitap kalın ama 2 günde bitirdim.Bu arada kapak tasarımına bayıldım.Yazarımızın kendi resmi kullanılmış bence çokta güzel olmuş o duru güzellik resim edilmiş.
2024 219. kitabı
Mavi Ay Aslı Atılgan Merhaba arkadaşlar 2015 _2016 yıllarında yaşayan Alara rüyalarında 3315 yılına gider,gördüğü rüyaların devamını ertesi gece de arkası yarın şeklinde görmeye başlayınca iyice tedirgin olur.Rüyalarında fantastik bir dünyaya adım atan Alara,her sabah 08.45 de gözünü açar ve gün içinde de gördüğü rüyaların etkisinden çıkamaz hasta gibi dolaşır.Alara nın uzaklara dalan bakışları yakın arkadaşı Chloe ile Dylan'ın dikkatini çeker.Yaşadıklarını can bağı olan Chloe anlatmayı düşünen Alara ikilemde kalmanın duygu yoğunluğu ile kafası allak bullakdır.Hatta Chloe de yoksa bir Cere mı diye düşünmeye başlar. Kitap bittiğinde biran bende Cere olmak istediğimi farkettim Tüm insanların düşüncelerini okumak,daha yakından tanımak efsane olurdu canlar İris neden Louise den şüpheleniyor? Medul'ler kimlerle iş birliği içindeler? Bir Howcom un en büyük tutkusu nedir? Louise nın zihnini kimler okuyordu? Savaşçı olarak doğan Howcomlar ile Lezalar arasındaki fark nedir? Howcomlar element yerine ne büküyorlar? Lezaların varlığı nereden geliyor? Kimlere doğanın çocukları deniyor? Gregor ile Jannali,Louise' nin ne olduğunu düşünüyor? Gregor,Louise'ye nereden tanıdık geliyordu? Toprak kimin emri ile sabit duruyor? Her seferinde Louise yi ölümden kim kurtarıyordu? Zahir için kim kendini feda etti? Zahir in en iyisi olmak istediği tür neydi? Kahin Defne nın kehaneti ile korunaklı eve ilk gelenler kimlerdi? Arya nın ikiz kardeşi kim? Chloe aslında kimdi?Annesi kimin danışmanıydı? Bu kadar soru yeterTabi ki tüm cevaplar kitapta #okuyun #ögrenin arkadaşlar. Bu arada Zahir ile Alara nın tatlı atışmalarını büyük bir keyifle okudum Yalnız Zahir de az değildi,mübarek adam Yunan heykelinin Sultan Gazi şubesi mı desem ne desem acaba Toplam yedi yüz yirmi sekiz sayfa gece okumalarımda
Puan vermedi·
#okudumbitti #kitapyorum #maviayimmatura #heraybirepsilon "Hepimiz, bu dünyaya bir nedenden dolayı gelmiştik. Canlı cansız, hepimiz bir bütünü paylaşıyor ve buranın dünyamız olmasını sağlıyorduk. Parçalarından sadece biri bile eksilse dünya dengesini kaybediyordu. Küçücük bir mikrop bile bu çok büyük şeyin parçasıydı." . Herkese Merhaba . #fantastik okumayı sevenler burada mı? Bugün sizlere harika bir kitap yorumu ile geldim #immatura serisinin birinci kitabı #maviay Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kurgusu inanılmaz güzeldi. Daha ilk sayfadan kitap bağımlılık yapıyor ve aşırı beyin yakıyor benden söylemesi. Sakin kafayla okunması gereken bir eser, çünkü karakterler ve zaman geçişleri içerisinde büyülü bir dünya sizleri bekliyor. Kim kimdi, bu o mu , o nerden çıktı şimdi, hayvanlar, kehanetler, elementler, türler derken kitap aktı gitti. Kitap hakkında tek eleştirim; betimlemelerin ve tekrarların birazcık fazla olmasıydı. Bu da ilk kitabın olsun diyelim. Fantastik türünde kitap yazmak ve kurguyu yakalamak hiç kolay değil biliyorum, bu kurguyu böylesine anlaşılır ve yalın bir dille okura aktarmış olmasından dolayı da yazarı kutluyorum. . Baş karakterimiz Alara, doktor bir ailenin tek çocuğu. Aynı apartmanda oturan ve aynı okulda okudukları Chloe ile birbirlerini çok seven iki arkadaş. Her şey çok güzel giderken, Alara bir gece gördüğü rüyanın etkisinden kurtulamaz. İnsanlar yok mu olmuştu? Zahir de kimdi? Cere türü neydi? Alara bir cere miydi? Avalonlar kimlerdi? Peki ya karşı komşusu Bay Hoffman'ın rüyasındaki Gregor olması? Dolap şifresinin 1300 olması ve her şeyin 1300 yıl sonra olması da mı tesadüftü? . Alara 2015/16 yılında yaşarken, rüyasında 3315 yıllarına gidiyordu. Ve her şey o kadar gerçek ki bir müddet sonra rüya olmaktan çıkıyor. Kaçta uyursa uyusun
2021 42. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2021 13:10
Konusu, kurgusu, dili çok iyi bir kitaptı. Türk bir yazar tarafından Fantastik tarzda yazılmış mükemmel bir romandı. İkinci kitabını sabırsızlıkla bekliyorum.
Roman
Mavi Ay
2022 7. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2022 11:03
Merhaba Dostlar. Mavi Ay yorumu ile karşınızdayım. Şu sıra türk yazarlardan şahane fantastikler okuyorum arka arkaya. Bu beni hem çok mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Malum algıyı ne kadar çok yıksak kârdır değil mi? Mavi Ay'a başlarken kitap hakkında güzel duyumlar almıştım. Bu sebepten elime aldığımda kitabın hayli kalın olması beni hiç korkutmadı. Aksine, güzel yazıldığında kalın kitaplar okumayı daha çok seviyorum. Nitekim bu kitap da çok beğendiğim, keyifle okuduğum kitaplar arasına girdi. Yazarın kafasında eksiksiz bir düzende oturttuğu kurgusu gayet akıcı ve etkileyici bir şekilde kaleme alınmıştı. Bir diğer beni etkileyen unsur ise yazarımızın hayal gücü oldu. Bu güne kadar okuduğum kitaplardan çok farklı ve kendine has olması artı puanlarıma artı puan ekledi resmen. Kitabın üzerimdeki etkilerini ve beğenilerimi dile getirdiğime göre birazcık konusundan da bahsedebilirim. Alara anne ve babası ile sıradan bir hayat sürerken bir gece bilmediği bir yerde uyanıyor. Üstelik sadece mekan değil kızımıza kendisi de yabancı oluyor. Nereden geldiğini, kim olduğunu garip bir şekilde hatırlamıyor. Bütün bu bilinmezliğin içerisinde yetmezmiş gibi dehşet verici bir olaya şahit oluyor. O sırada aynı yerde bulunan Zahir isimli genç tarafından alıkonuluyor. Zahir Alara'yı ormanın içinde bir grup insanın yaşadığı bir eve getiriyor. Genç kız kim olduğunu, nerede olduğunu ve kimlerin arasında olduğunu aynı anda sorgulamak zorunda kalırken öğrendiği şeylerin üzerinde yarattığı şok dalgasına teslim oluyor... Alara'nın yerinde olsam sanırım ben delirirdim. O yine iyi idare etti. 2015 yılında yaşarken birden 1300 yıl sonrasına gelmiş olmak kabullenilir olmasa gerek. Sadece bu olsa yine iyi. Her biri ayın ayrı evrelerinden farklı güçler alan grupların arasında
İyi
2024 10. kitabı
konusu gercektenn ilgi cekici ve cok sürükleyici ama onun disindaki tum ozellikleriyle tipik bir wattpad kitabi olmus tribal basrol kiz karanlık yakisikli erkek falan ama konusunu begendim sonlara dogru cok karisti benim de kafam karisti ikinciyi okumadim merak da etmiyorum ama okurken cok eglendigimi hatırlıyorum guzeldi ama wow hayat degistirici bir kitap falan diyemem bence yazar da bunu amaclamamistir zaten fantastik genclik kitabi kisaca
2024 1. kitabı
Kitap benim için dönüm noktası gibiydi. Çoğu yerde oluşan ikilemler neticesinde kendimi kaybolmuş hissettiğim zamanlar oldu. Yine de zamanın kıymetini bilmeni sağlayan noktaları da var. Fantastik ve gerçek kurgunun mükemmel bir birleşimidir. Aslı Atılgan
Düşünce
2021 110. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2021 02:03
“Ben heryerdeyim,her zamandaydım aynı şekilde hiçbir yerde hiçbir zamandaydım.Ben İmmatura idim, ZAMANSIZ olandım…” Alara..Ailesiyle Normal bir yaşam sürdürürken bir gece rüyasında kendini farklı biryerde bulur.Gözlerini açtığı yer yaşadığı zamandan farklı.Yıl 3315.Yani yaşadığı döneme ait değil geleceğe ait.Uyandığı yerde kendisini ,ailesini hiç bir şeyi hatırlamıyor anıları geçmişi silinmiş.Farklı türlerin olduğu farklı bir evrende buluyor kendini.İnsanlık yok olmuş,kendilerini insan olarak görmeyen onu da insan olarak adlandıran bir topluluğa dahil buluyor. Bu türler; Cereler (gelişmiş beyinler) Lezalar (doğanın çocukları) Avalonlar (asiller) Medullar (büyücüler,kahinler) Howcomlar (koruyucular)bu türlerin hepsinin kendilerine has özellikleri var ve ayın her bir farklı evresinde de güçlerinin doruklarına ulaşıyorlar.Alara da kendini bu türler arasında buluyor.Önce onu insan sanmış olsalar da bir süre sonra insan olmadığı tüm türlerin karışımı olan bir melez olduğu ortaya çıkıyor.O aslında beklenen zamansız kız yani Immatura fakat bundan kendiside bir haber.Sonra 3315 de uykuya daldığında dünyaya geri dönüyor.Yıl 2015 günümüz döndüğünde orada olan herşeyi oradaki bedeninin aksine hatırlıyor.Bunlara anlam veremiyor psikolojik bir çöküntü içine giriyor.Rüyamı gerçek mi ayırt edemiyor.Kendini bulma yolunda, “Mavi ay” gelene kadar zamanlar arası geçişi sürdürüyor.Bakalım Alara’nın iki farklı zamanda iki farklı bedende sürdürdüğü mücadelenin sonuçları nasılolacak.Madalyonun iki yüzü ortaya çıkacak mı Bu sizin gözünüzü korkutabilir.Kitabı ilk aldığımda türe aşıkbiri olsam da 728 sayfa bir korkutmadı değil.Lakin inanılmaz güzel işlenmiş ki bir okadar daha okurdum dedirtiyor insana.İşin özü bilim kurgu ve fantastik öğeleri bir arada barındıran akıcı,sürükleyici kendine
2021 19. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2021 14:20
Bu kitap için küçük bir listem var: 1. Sakin kafayla okuyun 2. Beyin yanmasını göze almış olun 3. Çözülmesi zor Gizem seviyorsanız 4. Okuduğunuz #fantastikkitap lardan farklı bir türe geçiş yapmak istiyorsanız 5. Eh biraz da #bilimkurgu seviyorsanız Mavi Ay İmmatura'yı okumaya hazırsınız demektir. ,...... Alara adındaki esas kızımız (bu kez adını unutmadım çünkü Türkiş isim) doktor anne ve babanın tek çocuğudur. Ve lise hayatı en iyi arkadaşı Chloe ile harika geçiyordur. Ta ki bir gece akıl almaz bir rüya görene kadar. . Rüyada başka bir çağda yani gelecekte, ormanda gözlerini açmış ve hemen ardından bir cinayete tanık olmuştur. Ve tam o sırada yakalanacakken garip bir genç uşak tarafından kurtarılır. (Ciddiyet bu kadar. Uşağa oldu olası ifrit olmuşumdur adı da Zahir ) . Olaylar silsilesiden sonra zorunlu olarak uykuya dalar ve yeniden olduğu yılda uyanır. Aklı karışır çünkü rüyalar aşırı gerçekçidir. . Alara öyle bir hale gelir ki en güvendiği insanlara bile güvenmez hale gelir. Bu hikayede herkes bir sır saklıyor, herkes yalan söylüyor. Alara kime güvenecek? İç güdülerine mi yoksa rüyarında tanıdığı insanlara mı?