2022 14. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2022 14:46
Murakami işte böyle bir yazar ; ya çok seversiniz ya da nefret edersiniz. Basit bir dile , koskocaman bilenmezlik , arayış , sır ve de kayboluş sığdırabilecek ender yazarlardan. Hacime ‘nın öyküsünde , Japon kültürünün en yadırgadığı tek çocuk olgusunun , çocukluktan başlayıp otuzları aştığında bile bencil , şımarık , egosu yüksek bireyler olurken , paylaşmayı bilmemenin , karşısındakini incittiğinde bile “nasılsın” diye soramadan kendi hesabına düşmenin , yaşadığı arayışta kendi gibi olanın peşinde koşmanın , çoğu zaman yalnızlığın dünyasında yaşamanın nedenleri anlatılmış. Cinsellik kitabın içinde onların yaşantısında olması gereken de budur ! gibi düşünülüp olağan seyrinde abartmadan yerini bulmuş gibi. Hacime’nin yolculuğu aksak şekilde devam ederken hayatına giren kadınlar yalnızca ona eşlikçiler gibi ; biri hariç. Murakami bildiğimiz gibi işte :)
Sınırın Güneyinde Güneşin BatısındaHaruki Murakami · Doğan Kitap · 20245,5bin okunma
Ve nefret ettim. 2 kitabi daha var ama okumıcam bile
Kalemine sağlık Çiğdem abla 👏🏻 Harukinin bu kitabı diğer okuduğum iki kitabına göre(İmkansızın Şarkısı, Sahilde Kafka) daha anlaşılır ve akıcı buluyorum bilmem aynı düşünür müsün? Bir de dikkatimi çeken yazarın kitaplarında bir şekilde ölümü, intiharı ve yaşamı sık sık sorgulaması oluyor. Ki biliyoruz ki Japonya da intihar vakaları bir hayli yüksek. Belki de Haruki bununla toplumlarının kanayan yarasına değiniyordur...
dili.kitap
Ve oldukça anlaşılır bir kitabıydı ve oldukça kısa :) intihar konusunda da kesinlikle haklısın