Ortalama Bir Roman
2022 2. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2022 01:14
Sinestezi, geçtiğimiz günlerde Varlık Ergen'in Model Evren'den sonra çıkardığı ikinci romanıdır. Kitabın konu olarak ilgi çekici olduğunu söyleyebilirim. Kıyametin yaşandığı bir günde birbirlerinin farkına varan Sinestistlerin farklı evrenleri keşfetmelerine odaklanmış Varlık. Özellikle Sinestezi yani duyu karmaşası gibi bir hastalığı ön plana çıkaran yazarı tebrik etmek isterim. Gerçekten çok güzel bir düşünceyi kendi hayal gücüyle harmanlayarak birçok insana aktarması çok iyi bir şey. Yazarın ilk romanı Model Evren'i çok sevsem de Sinestezi'yi onun kadar beğenemedim. Zaten yazarın kendisi de bu konuda beni uyarmıştı. :) Türk edebiyatında özellikle bu alanda böyle eserler ortaya koymak ve bunu da beğendirmek çok zor. Çünkü kendi kültürümüzdeki motifleri derinlemesine işlemek çoğu okuru kaybetmek demek. Ama bir yandan da bunları es geçmek her şeyi oldu bittiye getirmek gibi oluyor. Yani kısacası Sinestezi'de bunu çok rahat görebiliriz. Karakterleri tanıyoruz ama 3-5 sayfada olup bitiyor her şey. Kitabın kemik konusuna katkıda bulunabilecek tek şey ne yazık ki romanın sonuna bırakılmış. Ben kendimce daha detaylı ve çetrefilli bir olay kurgusu bekliyordum. Bu beklentimin en büyük sebebi de elbette Model Evren'di. Ne kötü ne de çok iyi diyebileceğim bir kitaptı Sinestezi. Son olarak yazarın şiir alanındaki yeteneğini de yabana atmamak gerek. Kelimelerle olan uyumu bir harika.
Roman
SinesteziVarlık Ergen · Edebiyatist Yayınevi · 20212 okunma