2022 3. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2022 03:26
Hikaye Mardin şehrinin güzellemesi ile başlamaktadır. Tarih kokulu Mezopotamya diyarında, şehrin mistik havasının verdiği huzurun yerini zulmün huzursuzluğuna bırakıyor. Bir gazetecinin, çocukluk arkadaşının ölüm haberi ile gittiği Mardin'de Yezidilerin IŞİD tarafından maruz kaldığı insanlık dışı zulmün süreçleri ve sonuçlarına değinilmektedir. Hayatının tüm odağını alan olayın peşine düşen gazeteci, merak ve merhamet duygusunun esiri olarak günlük hayat telaşlarından uzaklaşıp Yezidilerin hayatlarına dokunmayı hedeflemektedir. Daha fazla spoiler vermeden yorumuma geçmek istiyorum. Öncelikle kitapta geçen sığ düşünceler beni rahatsız etti, özellikle kadınlar hakkında yapılan medeniyetten uzak düşünceler. Livaneli'nin okuduğum 4 romanına dayanarak söyleyebilirim ki yazılan her duygu yüz ifademe yansıyor. Bunu seviyorum. Güncel olaylara değinmesi, okurken öğretmesi ve merak uyandırarak araştırmaya yönlendirmesi hoşuma gidiyor. Kitap güzel, Yezidiler hakkında kulaktan dolma bilgileri silmek için birebir. Öneririm. :)
HuzursuzlukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2017117,8bin okunma